Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinstal Windowsa 10 z zachowaniem plików

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Jestem ciekaw czy jest możliwość reinstalacji Windowsa 10 z zachowaniem wybranych plików.
Chodzi mi o przeniesienie wybranych plików (zdjęć, filmów) na daną, prawie pustą partycję dysku i wyczyszczenie pozostałych partycji, a następnie zainstalowanie samego Windowsa.
Jeżeli tak, w jaki sposób mogę to zrobić?
Z góry dziękuję!

Pozdrawiam

Opublikowano

Windows przy instalacji czyści tylko partycję, na której jest instalowany (nie zawsze, przy uaktualnieniu jedynie podmienia pliki systemowe), innych nie rusza. Jeżeli pliki dasz np. na D:, a Windowsa instalujesz na C:, to nic nie stracisz.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Sformatujesz przy instalacji, przed instalacją tylko przenieś pliki, które chcesz zachować na oddzielną partycję.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Wybacz, nigdy nie miałem z tym styczności.

Czyli wystarczy po prostu mieć włożoną płytę z systemem podczas uruchamiania komputera i wtedy zaczyna się proces reinstalacji systemu?

Opublikowano

Ehh... tak trudno czytać z ekranu? Serio, instalacja Windowsa to nie fizyka kwantowa xD .

Non omnis moriar.

• Aive zmienił(a) tytuł na Reinstal Windowsa 10 z zachowaniem plików

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...