Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ItemBuilder - jak najlepiej jest stworzyć przedmiot?

Zimmex129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie itemstacków konkretnie itembuilder'a. Ostatnio przeglądając pluginy dajman'a natknąłem się na dziwną sprawę mianowicie przy uruchamianiu serwera tworzył on itemstacki do zmiennych np. ItemGui z którego później je pobierał i wykorzystywał w inventory. I mam do was właśnie takie pytanie, lepiej jest stworzyć itemstack'a przy uruchamianiu serwera czy jak gracz wpisze komendę (np. /drop) i otworzy mu się inventory i stworzą itemy? (Chodzi mi głównie o wydajność, żeby serwer nie zaczął lagować i pobierać dużo ram)

Kawałek kodu (przy uruchamianiu serwera):

private static ItemStack PRZYKLADOWY_ITEM;

public static void onLoad(){
 PRZYKLADOWY_ITEM = new ItemBuilder(Material.STAINED_GLASS_PANE, 1, (short)15).setTitle(ChatUtil.color("&8*")).build(); 
}
public static ItemStack PRZYKLADOWY_ITEM(){
  return PRZYKLADOWY_ITEM;
}

Kawałek kodu (przy otworzeniu GUI):

ItemBuilder PRZYKLADOWY_ITEM = new ItemBuilder(Material.STAINED_GLASS_PANE, 1, (short)15).setTitle(ChatUtil.color("&8*"));
Inventory inv = Bukkit.createInventory(p, 9, "");

inv.setItem(0, PRZYKLADOWY_ITEM.build());

p.openInventory(inv);

@AdamGrzegorz @TheMajster @Kamilkime @Sp1di Liczę, że pomożecie <3

Opublikowano

xyz

@edit dajcie spam.

@Yadomi

Cytat

Co do wydajności. Możesz zwiększyć ilość ramu na serwerze. Wgrać plugin Vault co sprawi, że serwer będzie bardziej wydajniejszy. Tak jak @up ci powiedział, ładuj obiekt, a nie itemstacka. Tyle ci mogę na ten temat powiedzieć ;)

A itemstack to nie obiekt ??? Zastanów sie zanim coś edytujesz...

Opublikowano

Co do wydajności. Możesz zwiększyć ilość ramu na serwerze. Wgrać plugin Vault co sprawi, że serwer będzie bardziej wydajniejszy. Tak jak @up ci powiedział, ładuj obiekt, a nie itemstacka. Tyle ci mogę na ten temat powiedzieć ;)

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

• Biter. zmienił(a) tytuł na ItemBuilder - jak najlepiej jest stworzyć przedmiot?
Opublikowano
1 godzinę temu, Yadomi napisał:

Co do wydajności. Możesz zwiększyć ilość ramu na serwerze. Wgrać plugin Vault co sprawi, że serwer będzie bardziej wydajniejszy. Tak jak @up ci powiedział, ładuj obiekt, a nie itemstacka. Tyle ci mogę na ten temat powiedzieć ;)

Od kiedy Vault sprawia że serwer jest wydajniejszy? :/ 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Nie o to mi chodziło. Mi chodziło o to, że poprawia on działanie pluginów, a co za tym idzie, serwer staje się wydajniejszy

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
6 minut temu, Yadomi napisał:

Nie o to mi chodziło. Mi chodziło o to, że poprawia on działanie pluginów, a co za tym idzie, serwer staje się wydajniejszy

Wut? Vault nie poprawia w zaden sposob dzialania pluginow, nie zwieksza ich wydajnosc czy bog wie co jeszcze sobie wymyslisz.

Opublikowano
18 godzin temu, AdamGrzegorz napisał:

No ale on nie poprawia działania pluginów, w tym rzecz :/

18 godzin temu, __AHA__ napisał:

Wut? Vault nie poprawia w zaden sposob dzialania pluginow, nie zwieksza ich wydajnosc czy bog wie co jeszcze sobie wymyslisz.

18 godzin temu, Yadomi napisał:

18 godzin temu, AdamGrzegorz napisał:

Od kiedy Vault sprawia że serwer jest wydajniejszy? :/ 

Ej bo troche @offtopic, a ja pytałem o co innego a nie czy Vault poprawia wydaność xD

@TheMajster Widziałem twoją odpowiedź i mimo tego że ją usunąłeś to dzięki, że się wypowiedziałeś na ten temat :)

Opublikowano

Odpowiedz sobie czy bardziej Ci zalezy na pamieci, czy na CPU, jesli na CPU, to robisz tak jak up, zostawiasz te itemstacki na starcie, po czym je wpierniczasz do eq, jesli w dupie masz CPU i wiesz jak operowac kodem, potem to "zoptymalizujesz" jesli bedzie taka potrzeba, to tworzysz se "nonstop"

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano
12 minut temu, de76 napisał:

Odpowiedz sobie czy bardziej Ci zalezy na pamieci, czy na CPU, jesli na CPU, to robisz tak jak up, zostawiasz te itemstacki na starcie, po czym je wpierniczasz do eq, jesli w dupie masz CPU i wiesz jak operowac kodem, potem to "zoptymalizujesz" jesli bedzie taka potrzeba, to tworzysz se "nonstop"

Dobra już wszystko jasne, dzięki za odpowiedź temat można zamknąć.

Opublikowano
Dnia 23.04.2018 o 19:53, Zimmex129 napisał:

Witam,

Mam pytanie odnośnie itemstacków konkretnie itembuilder'a. Ostatnio przeglądając pluginy dajman'a natknąłem się na dziwną sprawę mianowicie przy uruchamianiu serwera tworzył on itemstacki do zmiennych np. ItemGui z którego później je pobierał i wykorzystywał w inventory. I mam do was właśnie takie pytanie, lepiej jest stworzyć itemstack'a przy uruchamianiu serwera czy jak gracz wpisze komendę (np. /drop) i otworzy mu się inventory i stworzą itemy? (Chodzi mi głównie o wydajność, żeby serwer nie zaczął lagować i pobierać dużo ram)

Kawałek kodu (przy uruchamianiu serwera):

private static ItemStack PRZYKLADOWY_ITEM;

PRZYKLADOWY_ITEM = new ItemBuilder(Material.STAINED_GLASS_PANE, 1, (short)15).setTitle(ChatUtil.color("&8*")).build(); 
}
  return PRZYKLADOWY_ITEM;
}

Kawałek kodu (przy otworzeniu GUI):

ItemBuilder PRZYKLADOWY_ITEM = new ItemBuilder(Material.STAINED_GLASS_PANE, 1, (short)15).setTitle(ChatUtil.color("&8*"));
Inventory inv = Bukkit.createInventory(p, 9, "");

inv.setItem(0, PRZYKLADOWY_ITEM.build());

p.openInventory(inv);

@AdamGrzegorz @TheMajster @Kamilkime @Sp1di Liczę, że pomożecie <3

em

od kiedy tak sie robi ?

Cytat

return PRZYKLADOWY_ITEM;
}

do tego:

Cytat

co to jest?

kolega taki madry w innych tematach, a tutaj zero mozgu ;/

• Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...