Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto wykupić premium na liście serwerów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w 2018 roku oplaca sie kupować premium na mcliscie? Serwer survival, drop z rud, gildie, loterie, slimefun i ekonomia. Wie ktos, czy to cos daje? :D

• Marosking zmienił(a) tytuł na Czy warto wykupić premium na liście serwerów?
Opublikowano
1 godzinę temu, Yadomi napisał:

Ma jakieś przywileje ta ranga? Zły dział, powinno znaleźć się to w dziale Minecraft

Serwer z premium znajduje się na samej górze i jest na złotym tle. Koszt 30,75 zł za 15 dni.

Opublikowano

Mi się wydaje, że nie opłaca się. W dzisiejszych czasach mało kto wchodzi na takie strony, dużo daje jak jakiś popularny youtuber go zareklamuje. Najbardziej szczerze mówiąc przeraża mnie ta cena, 30 złotych na 15 dni to jest istne szaleństwo. Nie polecam ci tej strony.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
12 minut temu, Yadomi napisał:

Mi się wydaje, że nie opłaca się. W dzisiejszych czasach mało kto wchodzi na takie strony, dużo daje jak jakiś popularny youtuber go zareklamuje. Najbardziej szczerze mówiąc przeraża mnie ta cena, 30 złotych na 15 dni to jest istne szaleństwo. Nie polecam ci tej strony.

Skoro taka cena jest, to widocznie jakaś ilość osób wchodzi na stronę. Ja proponuję zmienić witrynę, sposób reklamowania lub przetestować przez to 15 dni.

Opublikowano

Nie, lepiej kupić reklamę u Youtuberów, i przygotować wizytówkę forum, wrzucić w prezentacjach (np. na mpcforum), wyjdziesz na tym o wiele lepiej. Co do Youtuberów to zainwestuj w kogoś "profesjonalnego" a nie ludzi którzy obrażają swoich widzów, bo tym renomy nie wyrobisz serwerowi.

Opublikowano
2 godziny temu, Blackovskyy napisał:

Nie, lepiej kupić reklamę u Youtuberów, i przygotować wizytówkę forum, wrzucić w prezentacjach (np. na mpcforum), wyjdziesz na tym o wiele lepiej. Co do Youtuberów to zainwestuj w kogoś "profesjonalnego" a nie ludzi którzy obrażają swoich widzów, bo tym renomy nie wyrobisz serwerowi.

Łatwo powiedzieć "zainwestuj w YouTubera".. Ciekawe, jaki YTber, poza Isamu i Roxmb, gra teraz w klocki i wypromuje serwa :P jakoś nie mogę żadnego znaleźć, a ludziom, który nabili 200 subskrypcji w ciągu 2 lat nie bedę płacić :P

Opublikowano
5 godzin temu, PileczQa napisał:

Łatwo powiedzieć "zainwestuj w YouTubera".. Ciekawe, jaki YTber, poza Isamu i Roxmb, gra teraz w klocki i wypromuje serwa :P jakoś nie mogę żadnego znaleźć, a ludziom, który nabili 200 subskrypcji w ciągu 2 lat nie bedę płacić :P

Hunter Bright, Ljay, Vertez, Buzkaa itd. 

Opublikowano

Strony typu mclista są aktualnie martwe i praktycznie nikt się nimi nie zajmuje. Jest tam dużo serwerów offline w topce przez co ludzie nie chcą wchodzić na tą stronę. Więc najlepiej poszukaj jakiegoś dobrego odpowiednika. Są listy na które wchodzą ludzie, ale jest ich niewiele.

Możesz spróbować użyć porad z tego filmu, aby zareklamować serwer:

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano
On 22/04/2018 at 8:42 PM, Yadomi said:

Bzdura, pełno osób wchodzi listy serwerów, najwięcej na te, które są pierwsze w wyszukiwarce google.

baner.gif
Opublikowano
14 godzin temu, banan47 napisał:

Bzdura, pełno osób wchodzi listy serwerów, najwięcej na te, które są pierwsze w wyszukiwarce google.

Zobacz ilość wyświetleń tych stron, jeżeli dla ciebie to dużo, to nie spodziewaj się dużej ilości graczy na swoim serwerze. 

Opublikowano
7 hours ago, Blackovskyy said:

Zobacz ilość wyświetleń tych stron, jeżeli dla ciebie to dużo, to nie spodziewaj się dużej ilości graczy na swoim serwerze. 

Posiadasz do takowych dostęp do statystyk? Bo ja posiadam :)

baner.gif
Opublikowano
Dnia 28.04.2018 o 15:36, banan47 napisał:

Proszę, udostępnij ilość wejść miesięcznych na mcliste itp stron i przekonaj mnie że jest to duża ilość. 

Opublikowano
Dnia 28.04.2018 o 15:36, banan47 napisał:

Skoro posiadasz, to ja chciałabym je zobaczyć. Mógłbyś udostępnić? :D

Opublikowano

Nie posiadam takich statystyk dla strony mclista. Dla jednego przedział 20 - 50 tys userów miesięcznie to mało dla innego dużo.

baner.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak. Przetestowaliśmy na naszym serwie ta mclistę. To jest dobre dla serwerów, które mają od 50 do 100 slotów, a nie dużych serwerowni. Dzięki temu dziennie mieliśmy lekko ponad 20 graczy. Myślę, ze większym serwerom taka premka się nie przyda.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lepiej kupić reklamę u jakiegoś youtubera(nie dużego) ale z dużą aktywnością:)

GwKVT9z.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...