Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura nie działa

gienekdupa567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem z klawiaturą otóż kiedy włączyłem komputer klawiatura świeciła się ale po naciśnięciu jakiegokolwiek klawisza nie było żadnej reakcji,klawiatura świeci się czasami miga się ale beż żadnej reakcji.

Model klawiatury: Klawiatura Corsair Strafe Cherry MX Red

Opublikowano

Witam, mam dokładnie taki sam problem od 2 dni, szukam cały czas pomocy w necie ale nie ma żadnej satysfakcjonującej odpowiedzi.

Klawiatura Corsair Strafe Cherry MX Red mam od okołu 2 tygodni i i wcześniej nie było z nią żadnych problemów.

Także liczę na pomoc :)

Opublikowano

Spróbujcie przepiąć klawiaturę między portami USB 2.0 i 3.0, klawiatura może być tak skonstruowana, że zbyt wysoki/niski prąd nie pozwala jej wystartować, bo innej przyczyny migania klawiatury nie widzę...

Ewentualnie, skoro klawiatury nowe, oddać na gwarancję.

Non omnis moriar.

Opublikowano

To niestety jest wina napięcia, kolega wyżej miganiem nazywa wbudowane w klawiaturę świecenie, które zmienia się co jakiś czas, niestety klawiatura nadal wtedy nie działa (nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :|)

Sprawdziłam porty 2.0 i 3.0 i nie ma różnicy :|

Opublikowano

Co ma do tego menedżer urządzeń ? Kontroler może pokazywać że sprawne a klawiatura  tak będzie uszkodzona bo użyszkodnik zapomniał że niechcący wylał trochę wody/soku/piwka na klawiaturę kiedyś :/ 

Podpiąć do innego komputera/laptopu i sprawdzić, nie działa to śmietnik albo naprawić ( rozkręcić, wyczyścić i sprawdzić czy widać uszkodzenia mechaniczne ) . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
48 minut temu, maxaz napisał:

Czy menedżer urządzeń wykrywa klawiaturę?

Menager urządzeń nie wykrywa klawiatury.

37 minut temu, Ktosiu napisał:

Co ma do tego menedżer urządzeń ? Kontroler może pokazywać że sprawne a klawiatura  tak będzie uszkodzona bo użyszkodnik zapomniał że niechcący wylał trochę wody/soku/piwka na klawiaturę kiedyś :/ 

Podpiąć do innego komputera/laptopu i sprawdzić, nie działa to śmietnik albo naprawić ( rozkręcić, wyczyścić i sprawdzić czy widać uszkodzenia mechaniczne ) . 

Klawiatura nie została przez nikogo zalana, tego samego dnia rano działała, a popołudniu odmówiła współpracy, podpinałam klawiaturę do lapka (tez z win 10), czytałam na forum Corsair że ich klawiatury maja czasem problem z usb 3.0 ale podpięta do 2.0 zachowuje się dokładnie tak samo (motywy świecą, klawiatura nie działa).

Opublikowano

Podpinałaś do lapka i działała, czy nie działała?

Jak nie działała, to na gwarancję, bo elektronika chyba wzięła sobie wolne.

Non omnis moriar.

Opublikowano

To chyba jeszcze raz należy  napisać wyraźnie że jest zepsuta. Dlaczego zepsuta to już nie temat tego postu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Okay, forum corsair pomogło mi w rozwiązaniu problemu.

Mianowicie, reset softu klawiatury (przycisnąć ESC, odłączyć klawiaturę  i podłączyć ponownie trzymając cały czas ESC).

Klawiatura znów działa tak jak wczesniej.

Dzieki maxaz za pomoc:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...