Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router?

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.Mam pytanko.Czy router może ograniczyć prędkość internetu? Ostatnio zwiększyłem prędkość z 20 MB/s na 50 MB/s i na speedtestach dochodzi do max 39MB/s.Dzowniłem kilka razy do dsotawcy i mówił,że u nich wszystko gra.Zmieniali kilka razy nadajnik,ale to nic nie dało.Kazali mi sprawdzić czy router w żaden sposób czegoś nie blokuje.Może się tak dziać? Mój router to TP -link WR841N.

Opublikowano

Może, jak najbardziej, zwłaszcza po WiFi. Ponadto, jeżeli więcej osób korzysta z łącza, to licz się z tym, że nie uzyskasz pełnej prędkości.

W ustawieniach routera spróbuj zmienić kanał, na którym nadaje, np. na 10-11.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Różnica 11MB/s może wynikać z owego podłączonego telefonu i ewentualnych aktualizacji jego bądź komputera.

Swoją drogą, internet idzie skrętką, światłowodem, radiowo, czy jak?

Non omnis moriar.

Opublikowano

To jest radiówka.Mam w tej firmie internet od 12 lat i zawsze internet był zbliżony do tego jaki powinien być.Na przykład teraz miałem 20 MB/s i zwykle jak zaglądałem to było 19 MB/s co mi odpowiadało.Tak sam mój kuzyn ma w ofercie 25 MB/s to ma 24.5 MB/s czyli wynik dobry jak na radiówke.

Testowałem prędkość przy wyłączonym WiFi w routerze.

Opublikowano

Radiówka jest mocno zależna od tego, jaką masz antenę, okolicę wokół domu, ukształtowania terenu, itd. Nie masz gwarancji, że akurat w twojej lokalizacji wyciągnie pełną prędkość.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Znaczy przy podpisywaniu umowy sprawdzili moją antene i mówili,że jak najbardziej wszystko będzie grało.W dodatku do nadajnika mam 5 min pieszo :O No cóż.Łaskawie jutro mam technika o 9 z rana :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...