Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Skrypt] Paczka skryptów pod tryb RealLife

SebxteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spoiler

Witam, chciałbym wam przedstawić projekt paczki skryptów pod tryb RealLife w minecraft. Wszystkie skrypty zostały stworzone przeze mnie w 100%, były wzorowane plikami ze starej paczki, która miała nazwę "SanFierro". Wszystkie wiadomości oraz zmienne są zapisywane w plikach yml, jestem świadom, że niektóre rzeczy można stworzyć lepiej. Całość została utworzona na wersji 1.12.2, wszystkie pluginy i silnik serwera zawarte są w pliku do pobrania.
Spis skryptów:

srAPI
Bez tego żaden skrypt nie będzie działał, odpowiada za wyświetlanie wiadomości, zapisywanie i odczytywanie danych, i kilka innych rzeczy.

1EAHbGy.png
srBank
Ten skrypt odpowiada za prosty system banków, pozwala na przechowywanie gotówki w banku, jak i możliwość brania pożyczki.

D4JHACb.png kDsyR1y.png bmwOZku.png
srBus
Prosty system autobusów, do poprawnego działania wymaga pluginu WorldGuard
Komendy:
/bus bus - Tworzy miejsce autobusu
/bus create <nazwa> - Tworzy przystanek autobusowy, do poprawnego działania przystanku należy również stworzyć region który będzie nosił nazwę "przystanek_<nazwa>"

XBkLbJm.png
srCar
Bardzo prosty system pojazdów wykorzystujący wagoniki, wymaga uCars.

2LAWSyZ.png
srCharacter
Skrypt dodający możliwość tworzenia własnej postaci, możesz wybrać swoje imie, nazwisko, datę urodzenia, miasto oraz płeć, dodaje również dowód osobisty.

fPLqzEo.png
srClothing
Blokuje możliwość tworzenia każdej zbroi, w zamian dodaje sklep z ubraniami.

nC18uxZ.png Nd1i4R4.png
srDiseases
Dodaje złamania ręki oraz nogi, oraz zatrucie się.

tFzwtjp.png
srJobs
W miarę prosty system prac dodający prace takie jak drwal, górnik, zbieracz kory, kopacz oraz ogrodnik.

k4MBNXn.png A4E5Faj.png
srPhone
Bardzo proste telefony, dzięki nim w każdym miejscu możemy skorzystać z bankomatu, skrzyni kresu, craftingu, zamówić napoje oraz batoniki.

KZv6qPo.png NNVfJzm.png
srStatistics
Pragnienie oraz siła, aby przeżyć musimy pić, jeśli stan wody spadnie do 0, dostaniemy efekty które, uniemożliwią dalszą grę, siła potrzebna jest do pracowania.

xgOtxw6.png Ebxwjtb.png
srUpgrade
Dzięki temu skryptowi możemy zwiększyć maksymalną ilość wody oraz siły i zwiększyć zarobki w pracach.

iaWOywQ.png azbYubS.png 3qqfgLz.png

Spis wymaganych pluginów:

Citizens, EssentialsX, ProtocolLib, ProtocolTab, SkQuery-Lime, skRayFall, Skript, SkStuff, skUtilities, uCars, Vault, WorldEdit, WorldGuard

Jeśli komuś nie działa TAB należy zamienić plugin ProtocolTab na ten: https://ci.kacperduras.pl/job/ProtocolTab/

Dodatkowe informacje:

Wszystkie wiadomości możemy zmienić w pliku messages.yml znajdującym się w folderze srSerwer, nazwy NPC możemy zmienić w pliku config.yml również który również znajduje się w folderze srSerwer. 

Pobieranie:

xxx

Skan:

xxx

Kontakt / Współpraca:

Prywatna wiadomość na forum
GG: 54738082
Discord: SebxteR#3594

Paczka nie jest już dostępna do pobrania, osoby zainteresowane plikami pod tryb RealLife zapraszam 

• Marosking zmienił(a) tytuł na [Inne]Paczka skryptów pod tryb RealLife
Opublikowano

Zajebiste skrypty. ;) +

Hmm może dodaj jeszcze jakieś wynajmowanie-kupowanie działek czy coś w tym stylu?

Opublikowano

No no... mega fajna paczka, właśnie takiej paczki poszukiwałem ;-) Może tak dodasz jakiś skrypt na robienie firm + może więcej dodasz jeszcze jakieś skrypty na więcej zawodów niż tylko na takie podstawowe, mówię tutaj o zawodach typu lekarz, strażak, nauczyciel, co ty na to, dasz radę?

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
34 minuty temu, Yadomi napisał:

No no... mega fajna paczka, właśnie takiej paczki poszukiwałem ;-) Może tak dodasz jakiś skrypt na robienie firm + może więcej dodasz jeszcze jakieś skrypty na więcej zawodów niż tylko na takie podstawowe, mówię tutaj o zawodach typu lekarz, strażak, nauczyciel, co ty na to, dasz radę?

Napisać nazwy prac to nie problem tylko opisać ich działanie to już trochę skomplikowane

Opublikowano

No tak, ale akurat te działania tych prac są chyba oczywiste i nie sprawią ci większego problemu. Jeśli będzie problem to zawsze ci mogę pomóc opisywać ich działania. Nauczyciel ma uczyć dzieci, lekarz ma leczyć ludzi, a strażak gasić pożary ;)

Opublikowano
42 minuty temu, Yadomi napisał:

No tak, ale akurat te działania tych prac są chyba oczywiste i nie sprawią ci większego problemu. Jeśli będzie problem to zawsze ci mogę pomóc opisywać ich działania. Nauczyciel ma uczyć dzieci, lekarz ma leczyć ludzi, a strażak gasić pożary ;)

"Nauczyciel ma uczyć dzieci" ok, w jaki sposób ma ich uczyć? W jaki sposób ma zyskiwać pieniądze? Skąd mają brać się te dzieci? "Lekarz ma leczyć ludzi" W jaki sposób ma ich leczyć? Co jeśli gracz ma pełne zdrowie? "Strażak gasić pożary" Jak ma je gasić? Skąd mają się brać te pożary? Przez co ma zdobywać gotówkę? Myślisz że napiszesz w 3-4 słowach jak ma działać dana praca to ja będę odrazu wiedział jak to wszystko stworzyć?

Opublikowano

Uczyć, że np. na chacie pojawiają się rożne rozmowy z nauczycielem, a dziećmi. Za każdy dzień w MC dostawałby pieniądze. Byłaby taka ranga dziecko lub obywatel. Dany obywatel wtedy dostawałby miksturę leczenia. Jeśli ma pełne zdrowie to nie musi iść do lekarza. Pożary, by robiły się losowo na serwerze/świecie. Gasiłby je specjalnym itemem. Za każdy zgaszony pożar. Więcej nie jestem ci w stanie pomóc, bo nie jestem specjalistą w takich rzeczach.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Inne] Paczka skryptów pod tryb RealLife
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

kozak paczka pod real life tylko mam mały problem, jak zrobić żeby praca działała? mam npc z daną pracą tylko nie wiem jak zrobić żeby dało się zarabiać 

Opublikowano

Hej, mógłbym użyć skytpu na prace na moim serwerze survival + działki??  Wkleisz mi tutaj cały skrypt i opiszesz każde jego działanie?

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

• dawidex335 zmienił(a) tytuł na [Skrypt] Paczka skryptów pod tryb RealLife
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...