Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nierozgarnięta administracja serwera TeamSpeak3

Argin™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dodajcie sobie na blacklistę WolfSpeak24.pl. Przez moje niedopatrzenie zapomniałem zablokować liczbę połączeń na dane ID. Wchodzą i chamsko się reklamują. Po próbie kulturalnej rozmowy z właścicielem tego TeamSpeak`a zostałem zaatakowany DDoS`em i banem na ich serwerze bez jakiejkolwiek próby rozmowy.

null

Pozdrawiam :)

image.png

Opublikowano
21 godzin temu, `.Łukasz. napisał:

Jak ktoś nie ma strony, to już gófno?

Dziękujemy za powiadomienie!

Strona to podstawa dobrego Teamspeaka, a zachowanie właścicieli tego TS'a jest jakże żałosne. Jak ktoś nie ma pieniążków na reklamę serwera to niech go nie reklamuje w ten chamski sposób. Co do DDoSowania sprawa wylądowałaby (w moim przypadku) na policję. 

Artykuł 268 oraz 268a kodeksu karnego... Sprawca DDoS'a powinien zastanowić się nad konsekwencjami swojego postępowania zanim ktoś faktycznie będzie na tyle mądry by to zgłosić. 

Opublikowano
2 godziny temu, Sztalixon napisał:

Strona to podstawa dobrego Teamspeaka, a zachowanie właścicieli tego TS'a jest jakże żałosne. Jak ktoś nie ma pieniążków na reklamę serwera to niech go nie reklamuje w ten chamski sposób. Co do DDoSowania sprawa wylądowałaby (w moim przypadku) na policję. 

Artykuł 268 oraz 268a kodeksu karnego... Sprawca DDoS'a powinien zastanowić się nad konsekwencjami swojego postępowania zanim ktoś faktycznie będzie na tyle mądry by to zgłosić. 

Strona to podstawa? Opowiedz może, dlaczego to jest podstawa bo ja tak rozkminiam i nie ogarniam. Z tego co pamiętam i z tego co widzę to teamspeak jest po to by móc wbić porozmawiać i na koniec wyłączyć a nie wchodzić na strony internetowe gdzie jedynie co można zobaczyć to status ludzi na serwerze, kontakt do administracji czy cennik "vip'ów".

Opublikowano
Dnia 17.04.2018 o 08:58, Sztalixon napisał:

Też byłem normalnie z nimi porozmawiać dostałem DDoS`a na kompa :/. Taka tam kulturalna rozmowa z ich strony.

Opublikowano
Dnia 17.04.2018 o 11:40, MaraZ napisał:

Strona to podstawa? Opowiedz może, dlaczego to jest podstawa bo ja tak rozkminiam i nie ogarniam. Z tego co pamiętam i z tego co widzę to teamspeak jest po to by móc wbić porozmawiać i na koniec wyłączyć a nie wchodzić na strony internetowe gdzie jedynie co można zobaczyć to status ludzi na serwerze, kontakt do administracji czy cennik "vip'ów".

Poprzez stronę można by było m.in.

• odwołać się od bana (jak użytkownik z banem ma się odwołać skoro nie może wejść na serwer?);
  • składanie skarg (opcja zgłaszania na Teamspeaku jest tak żałosna że szkoda gadać);
  • rekrutacja (łatwiej składać podania poprzez formularz niż robić kopiuj/wklej na teamspeaku);
  • Opcje VIP - na darmowej licencji jest zakaz czerpania korzyści finansowych;
  • Status serwera, ogólny zarys (kanały, ilość użytkowników online itp.);

I znalazłbym dla Ciebie wiele innych przydatnych opcji dla których warto posiadać stronę, więc skoro uważasz że serwer Teamspeak nie powinien posiadać strony to nie powinieneś ze mną dyskutować, bo ta rozmowa nie jest z Twojej strony na poziomie. Skończ przynajmniej technikum na profilu informatyka, albo chociaż gimnazjum to pogadamy. 

Opublikowano
14 minut temu, Sztalixon napisał:

Poprzez stronę można by było m.in.

• odwołać się od bana (jak użytkownik z banem ma się odwołać skoro nie może wejść na serwer?);
  • składanie skarg (opcja zgłaszania na Teamspeaku jest tak żałosna że szkoda gadać);
  • rekrutacja (łatwiej składać podania poprzez formularz niż robić kopiuj/wklej na teamspeaku);
  • Opcje VIP - na darmowej licencji jest zakaz czerpania korzyści finansowych;
  • Status serwera, ogólny zarys (kanały, ilość użytkowników online itp.);

I znalazłbym dla Ciebie wiele innych przydatnych opcji dla których warto posiadać stronę, więc skoro uważasz że serwer Teamspeak nie powinien posiadać strony to nie powinieneś ze mną dyskutować, bo ta rozmowa nie jest z Twojej strony na poziomie. Skończ przynajmniej technikum na profilu informatyka, albo chociaż gimnazjum to pogadamy. 

Tak się składa mistrzu, że technikum informatyczne ukończyłem już jakiś czas temu. Ocenianie kogoś przez pryzmat jednego posta, w którym ktoś wygłasza swoją opinie również nie jest na poziomie.

Spójrz na swój serwer, rekord online 51 ustalony: 20.02.16 17:19 a o godzinie 13:15 macie 8 użytkowników i co Ci ta strona daje? Tak bardzo dobry serwer, że nikogo prawie tam nie ma?

Opublikowano
Dnia 22.04.2018 o 13:16, MaraZ napisał:

Tak się składa mistrzu, że technikum informatyczne ukończyłem już jakiś czas temu. Ocenianie kogoś przez pryzmat jednego posta, w którym ktoś wygłasza swoją opinie również nie jest na poziomie.

Spójrz na swój serwer, rekord online 51 ustalony: 20.02.16 17:19 a o godzinie 13:15 macie 8 użytkowników i co Ci ta strona daje? Tak bardzo dobry serwer, że nikogo prawie tam nie ma?

Nie wiesz chyba o kim mówisz kolego ;) Tak się składa, że na chwilę obecną posiadam prawie 200 osób online, więc nie wiem jakim prawem się grzecznie mówiąc "dopierdalasz" do mnie. Nie obchodzi mnie co ukończyłeś, jesteś po prostu niedorozwinięty najwidoczniej skoro nie potrafisz stworzyć prostej i przejrzystej strony pod Teamspeaka. Dodatkowo dostaje się (dostawało) licencję, wystarczyło posiadać stronę serwera. Wróć może do szkoły i ukończ ją jeszcze raz i wtedy pogadamy, bo komuś tutaj brakuje szarych komórek. 

Opublikowano

Nie pierdolta o żadnych paragrafach bo gówno się znacie. Macie szanse na ruszenie takiej sprawy z dobrymi prawnikami i dużymi pieniędzmi, a sprawy indywidualnych serwerków nie są brane pod uwagę i często na wstępie odrzucane na zbyt małą szkodę. Nie zmienia to faktu, że mało profesjonalni jesteście skoro musicie ddosować "konkurencje" a w dodatku spamować botami - to jest po prostu słabe. Poza tym z tego co pamiętam to macie licencje NPL a tam już posiadanie strony jest obowiązkowe. Słabiutko, słabiutko pany ;)

thats.png

Opublikowano

Ku*wa ludzie, tutaj się rozprawia o jakimś gowno serwerze a nie o tym czy posiadanie strony jest potrzebne. 

Strona dla serwera to przyjemny dodatek, ale nie zapominajmy do czego służy teamspeak - do ku*wa rozmów.

Wlasciciele tamtego TeamSpeak3 zachowali się chamsko, i tak się nie robi. Co do DDoS to skąd takie pierdoły miałyby własnego botneta żeby jebnac taki atak?

Ataki to chleb powszedni na TS3, często są ludzie którzy siedzą na liście teamspeak i sobie po kolei atakują serwerki. 

Btw tam niezłe rekordy się biją, screeny w poście.

34E0C831-9624-4EAB-8A26-56D9261282DB.jpeg

A537B2ED-720D-4A37-AFCC-3A5F664CE5E2.jpeg

Opublikowano

Dziwne.. Mają kasę na maszynę do DDoSa, a na reklamę już nie :P 

Dnia 1.05.2018 o 00:37, Vecas napisał:

Poza tym z tego co pamiętam to macie licencje NPL a tam już posiadanie strony jest obowiązkowe. Słabiutko, słabiutko pany ;)

Na NPL trzeba mieć forum, o ile dobrze pamiętam ;)

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

Opublikowano

Byłem w szkole informatycznej i po pół roku przestałem chodzić xD jeżeli myślisz że skończyłeś szkołę i jesteś jakiś kozak to ci napiszę że nie jesteś, inna sprawa to szkoła a inna interesowanie się tym. 

Na npl nie trzeba forum, zależy od sytuacji i jak jest zrobiona strona. Ale to rzadkie przypadki, więc forum tak czy siak lepiej mieć ;d

Nie ma to jak się dowalać do kogoś bo ma mniej osób na serwerze xDDD boże jaka dziecinada

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
Dnia 2.05.2018 o 00:56, Krzysiekn napisał:

Ku*wa ludzie, tutaj się rozprawia o jakimś gowno serwerze a nie o tym czy posiadanie strony jest potrzebne. 

Strona dla serwera to przyjemny dodatek, ale nie zapominajmy do czego służy teamspeak - do ku*wa rozmów.

Wlasciciele tamtego TeamSpeak3 zachowali się chamsko, i tak się nie robi. Co do DDoS to skąd takie pierdoły miałyby własnego botneta żeby jebnac taki atak?

Ataki to chleb powszedni na TS3, często są ludzie którzy siedzą na liście teamspeak i sobie po kolei atakują serwerki. 

Btw tam niezłe rekordy się biją, screeny w poście.

34E0C831-9624-4EAB-8A26-56D9261282DB.jpeg

A537B2ED-720D-4A37-AFCC-3A5F664CE5E2.jpeg

Jakiego botneta? Jak te raki walą z aruby za 4 zł haha xD

thats.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Vecas napisał:

Jakiego botneta? Jak te raki walą z aruby za 4 zł haha xD

https://pl.wikipedia.org/wiki/DoS

https://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS

W takim razie ataki prowadzone przez twórców tego serwera nie mogą być atakami DDoS ponieważ bez botneta są one niemożliwe.

Arubacloud blokuje wykonywane ataki typu flood po jakimś czasie.

Opublikowano

Ukradziony styl z STRIKE-TS3.PL :)

Zostanie to zgłoszone do właściciela Strike.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...