Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xshiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zastanawiam się nad nową myszką (dla gracza moby, sporadycznie fps-ów i rpg) i przez moje sito przedostały się dwie pozycje: Genesis Krypton 700 oraz Roccat Kone Pure SE (linki odpowiednio poniżej).

https://www.morele.net/mysz-genesis-krypton-700-nmg-0905-1328652/?reviews_page=2

https://www.x-kom.pl/p/385278-myszka-przewodowa-roccat-kone-pure-se.html

I teraz pytanie do was, polecacie którąś z tych czy jakieś inne w cenie 60-150 zł? Jestem praworęczny, chwyt to palm grip lub fingertip grip (różnie), dłoń średnio-duża, jeżeli chcecie polecić jakieś inne modele. Kierowałem się ciekawym wyglądem, sensorem oraz podświetleniem jakimkolwiek (RBG daje ciekawy efekt). Zastanawiałem się nad A4Tech Bloody Blazing A90 lub podobnymi od nich, ale nie byłem przekonany. Niestety jeżeli chodzi o mysz Kone Pure SE, nieznany jest mi sensor Pro-Optic R7. Jest porównywalny z Avago lub PixArtem (a może to właśnie ukryty któryś z nich?)? Chodzi mi o konkretne wersje sensorów, czy np. Pro-Optic R7 to taki Avago 3050 lub PixArt PMW3030 (przykład zmyślony). I czy sensor PixArt PMW3010 jest faktycznie zbugowany, jak piszą w internecie i lepszy jest PMW3030? Są jakieś myszki do 150 zł z sensorem PMW3060 (nie udało mi się znaleźć w ogóle z takim sensorem...)?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc!

Opublikowano

Z wybranych przez Ciebie bardziej skłaniałbym się w stronę Genesis Krypton. Bez problemu znajdziesz ją poniżej 130 zł, myszka, co zrozumiałe, nie jest z topowej półki, ale jest solidnie wykonana, dobrze leży w dłoni, przyjemna w dotyku i nie ma z grubsza słabych punktów, osobiście podoba mi się sposób rozwiązania podświetlenia. Na plus również sensor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...