Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Częśći do PC do 5000zł.

kacperos14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno?ok.5000zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?Planuje w wrześniu tego roku ale od jakiegoś czasu nie siedzę w żadnych nowinkach hardwerowych dlatego na jakieś premiery gtx serii 2000 czy procesorów będę mógł jeszcze poczekać.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?1920x1080
Do czego ma służyć komputer?Gry,czasami jakieś projekty autocad(niezaawansowane bo na potrzeby szkolne)
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?:Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?:Na początku nie chcę go piłować ale w dalszej przyszłości nie wykluczam tego.
Czy części mogą być używane?Nie.

A więc tak:potrzebuję w tej cenie części takich jak płyta główna,karta graficzna,procesor i ram.Moja obecna obudowa to silentiumpc aquaris x70w,chłodzenie CPU to Fortis 3.W zestawie siedzi dysk HDD o pojemności 1TB i zasilacz silentiumpc vero m2 550w którym chcę zasilić przyszłą jednostkę.Na początku chcę aby większość budżetu została zainwestowana w dobrą płytę która pozwoli na dobry overclocking w przyszłości oraz fajnie by było żeby miała dobrą dźwiękówkę,procesor który podoła większości gier i tak samo z kartą w przypadku tej zależy mi na znośnej kulturze pracy(nie jestem jakimś cichofilem jak brzęczy to okej byleby nie ryczała).Na początek starczy mi 8GB w 1 kostce w okolicy świąt dokupię drugą.Dysk SSD również planuję kupić w przyszłości.

Opublikowano
Dnia 7.04.2018 o 16:37, kacperos14 napisał:

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?Planuje w wrześniu tego roku

Zatem przyjdź we wrześniu, a nie w kwietniu. Do tego czasu pojawi się ogrom nowego sprzętu na rynku. Teraz nie ma sensu proponowanie czegokolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...