Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować Optifine?

Yadomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Dzisiaj chcę Wam przedstawić to jak zainstalować OptiFine. Zapewne wiecie, że OptiFine umożliwia nam instalowanie shaderów, czy przybliżania.

1. Wchodzicie na stronę https://optifine.net/home, ta strona musi wyglądać tak.

43c989.png

2. Wchodzicie w zakładkę "Downloads". 

423e67.png

3. Wybieramy sobie wersję jaką chcecie zainstalować. Polecam wybrać najnowszą wersję, lub na taką gdzie gracie najczęściej. Klikamy "Download". Przekierowuje nas do adfly, a później pomijacie i klikacie download, ta strona gdzie będziecie instalować musi wyglądać tak.

cd3aa5.png

4. Gdy już zainstalowaliście Optifine musicie przerzucić go do folderu .minecraft --> versions.

5.  Jak już przerzuciliście i rozpakowaliście odpalamy Minecraft i wybieramy wersję z optifine.

04088e.png

Jeśli zrobicie te kroki to będzie Wam wszystko dobrze działać. Możecie zostawić jakąś ocenkę i napisać co o nim sądzicie.

Pozdrawiam,

Yadomi.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niby poradnik to poradnik, ale bezsensu, wystarczy wpisać w YouTube jak zainstalować optifine, i masz to pokazane bardziej przejrzyście. Nie rób na siłę czegoś żeby się wykazać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...