Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crafting itemów - problem z bugowaniem kolorowej nazwy przedmiotu

EricosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ma ktoś jakiś oryginalny pomysł na skrypt do craftowania itemów z nazwami w stylu "&6&lCoś Tam" z itemów "&e&lBubabuba", tak aby się to nie bugowało?

Narazie rozwiązałem to tak, jednak jest to męczące przepisywać wszystko itd:

command /craft [<text>]:
    executable by: player
    trigger:
        if arg 1 is "chaos":
            if player have 9 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu":
                give player glowstone of unbreaking 10 named "&e&lKrysztal Chaosu"
                remove 9 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu" from player's inventory
                send "&6&lPomyslnie scraftowales &e&lKrysztal Chaosu&6&l!" to player
                stop
            else:
                send "&6&lNie masz wymaganych itemow! (9 &e&lOdlamek Chaosu)" to player
                stop

Wersja która się buguje:

"chaos".Recipe.registerIngredient{1, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{2, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{3, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{4, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{5, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{6, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{7, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{8, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerIngredient{9, 1 glowstone dust of unbreaking 10 named "&e&lOdlamek Chaosu"};
    "chaos".Recipe.registerResult{1 glowstone of unbreaking 10 named "&e&lKrysztal Chaosu"}; 
    "chaos".Recipe.register{};

Opublikowano

Jeśli o to ci chodzi to jest komenda /item, którą można nazywać itemy na kolorowo, a dokładniej /item nazwa ilość name:nazwa.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano

Chce skrypt na crafting itemów, co tu robisz jeśli nie wiesz kompletnie nic na ten temat?

• Marosking zmienił(a) tytuł na Crafting itemów - problem z bugowaniem kolorowej nazwy przedmiotu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mieszajcie SK z pluginami, bo to nie ma sensu

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...