Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z lagami/brakiem płynności

naprawcieplox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Var mam ciągle jakiś 0.1 fps koło 100 pingu na europejskich serwerach nie mam więcej niż 20 a odczuwam jakieś takie lagi, nie płynność w grze. Myślałem że to wina monitora (60hz) ale nie bo tylko ten brak płynności zauważam właśnie w CS. Próbowałem wszystkich komend ustawień nvidia żeby było płynnie i nie działa nic. Fps w normie a czuje jakby były koło 30,40. Płynność inna niż na filmikach na jutubie i na innych kompach. Nie wiem czy teraz już wymyślam czy tak serio jest ale już przez te lagi nawet sprayować nie umiem i przy strzelaniu tez sa minimalne lagi (a fps w tym momencie ponad 100) Na innych mapkach np. od wybierania celownika gdzie tych fps mam nagle 200 te lagi nie są już tak duże z tego co widzę ale też są.

Jakiś pomysł?

nie nie mam zadnych xboxow ani synchronizacji odpalonej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, weCzarek napisał:

Dziwna sytuacja

• pobaw się w zmieniane rozdzielczości
  • usuń folder cfg i znajdź w steamie opcję "weryfikacja plików"

wszystko z tego było już dawno robione. 

Opublikowano

Podasz specyfikację komputera (pełną)? Masz tak od zawsze czy od jakiegoś czasu? Jaki system, sterowniki aktualne?

Opublikowano
21 minut temu, Anhin napisał:

Podasz specyfikację komputera (pełną)? Masz tak od zawsze czy od jakiegoś czasu? Jaki system, sterowniki aktualne?

Win 7 stery aktualne. Mam to od dłuższego czasu ale czy od zawsze to nie wiem bo nie pamiętam XDDD 

8gb gtx1050 i chyba g3260 zasilacz jakiś z czarnej 500w 

Opublikowano

Pełna specyfikacja komputera to:

MOBO, RAM, CPU, GPU, Dyski oraz PSU - Marki i modele - wszystko da się znaleźć na pudełkach. PSU ma tabliczkę znamionową, a RAM oraz Dyski naklejki informujące. W przypadku RAM czasem jest napisany kod producenta, który wystarczy wkleić w google.

Czym sprawdzałeś aktualność sterowników? Próbowałeś format? A no i trudno, żebyś miał odpalony Xbox DVR skoro to funkcja Windows 10. Filmiki zawsze będziesz miał płynne, bo przeglądarki mają domyślnie włączone Hardware Acceleration (Przyśpieszenie sprzętowe), wyłącz tę opcję w ustawieniach przeglądarki i sprawdź czy nadal masz płynne filmiki. I chętnie obejrzałbym screen z ustawień NVIDII z csgo, skoro tylko w tej grze masz ten problem. Jakie masz ustawione launch options? Jakiś autoexec masz? Nie korzystałeś z pseudo fps configów?

Instalując sterowniki NVIDIA instalowałeś wszystkie syf sterowniki czy tylko do GPU? Mam na myśli sterowniki do 3D Vision, NVIDIA HD Audio i takie tam.

Opublikowano
Dnia 3.04.2018 o 15:08, Anhin napisał:

Pełna specyfikacja komputera to:

MOBO, RAM, CPU, GPU, Dyski oraz PSU - Marki i modele - wszystko da się znaleźć na pudełkach. PSU ma tabliczkę znamionową, a RAM oraz Dyski naklejki informujące. W przypadku RAM czasem jest napisany kod producenta, który wystarczy wkleić w google.

Czym sprawdzałeś aktualność sterowników? Próbowałeś format? A no i trudno, żebyś miał odpalony Xbox DVR skoro to funkcja Windows 10. Filmiki zawsze będziesz miał płynne, bo przeglądarki mają domyślnie włączone Hardware Acceleration (Przyśpieszenie sprzętowe), wyłącz tę opcję w ustawieniach przeglądarki i sprawdź czy nadal masz płynne filmiki. I chętnie obejrzałbym screen z ustawień NVIDII z csgo, skoro tylko w tej grze masz ten problem. Jakie masz ustawione launch options? Jakiś autoexec masz? Nie korzystałeś z pseudo fps configów?

Instalując sterowniki NVIDIA instalowałeś wszystkie syf sterowniki czy tylko do GPU? Mam na myśli sterowniki do 3D Vision, NVIDIA HD Audio i takie tam.

Z tego co pamiętam to stero do gpu i audio. Bez cfg i bez launch options dziala podobnie. W sumie to zamierzam sformatować jak nic nie ogarne. Tak wiem z tym xboxem od razu uprzedzalem bo i tak znalazly by sie misie piszace zebym to wylaczyl

Opublikowano

Całkiem logicznym wyjaśnieniem jest po prostu duży czas generowania klatki (tzw. input lag). Zanim zrobisz jakiekolwiek formaty to ogarnij sobie DDU (Display Driver Uninstaller) odinstaluj nim serowniki NVIDIA (Bez obaw, system się nie wykrzaczy), potem zainstaluj najnowszy sterownik NVIDIA z tym, że wybierz niestandardową instalację zamiast ekspresowej i zainstaluj sterownik graficzny oraz oprogramowanie PhysX, jeśli grasz w gry korzystające z tego silnika fizyki (Warframe lub Borderlands dla przykładu). Dzięki temu nie zainstalują się śmieciowe sterowniki, których i tak nigdy nie użyjesz (chyba, że posiadasz monitor z głośnikami i potrzebny ci dźwięk (jeśli używasz DP lub HDMI) to zainstaluj sterownik dźwieku HD. Potem ściągnij programik SDIO (Snappy Driver Installer Origin) i przeskanuj nim system w poszukiwaniu sterowników. Nie zapomnij o utworzeniu punktu przywracania systemu jakby coś źle poszło.

Opublikowano
3 godziny temu, Anhin napisał:

Całkiem logicznym wyjaśnieniem jest po prostu duży czas generowania klatki (tzw. input lag). Zanim zrobisz jakiekolwiek formaty to ogarnij sobie DDU (Display Driver Uninstaller) odinstaluj nim serowniki NVIDIA (Bez obaw, system się nie wykrzaczy), potem zainstaluj najnowszy sterownik NVIDIA z tym, że wybierz niestandardową instalację zamiast ekspresowej i zainstaluj sterownik graficzny oraz oprogramowanie PhysX, jeśli grasz w gry korzystające z tego silnika fizyki (Warframe lub Borderlands dla przykładu). Dzięki temu nie zainstalują się śmieciowe sterowniki, których i tak nigdy nie użyjesz (chyba, że posiadasz monitor z głośnikami i potrzebny ci dźwięk (jeśli używasz DP lub HDMI) to zainstaluj sterownik dźwieku HD. Potem ściągnij programik SDIO (Snappy Driver Installer Origin) i przeskanuj nim system w poszukiwaniu sterowników. Nie zapomnij o utworzeniu punktu przywracania systemu jakby coś źle poszło.

Dzięki spróbuje 

• 3 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Problem z lagami/brakiem płynności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...