Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować shadery? Poradnik dla początkujących.

Yadomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, to ja Yadomi. W moim poradniku dowiecie się jak zainstalować shadery do minecraft, zapewne wiecie, że Shadery to graficzne urozmaicenie naszej gry.

Krok 1.
Musicie zainstalować optifine, poszukajcie gdzieś sobie w internecie jak zainstalować optifine.

Krok 2.
Gdy zainstalujecie Optifine i będziecie postępować zgodnie z poradnikami, które znajdziecie sobie w necie. To wtedy szukacie Shaderów, wszystko zależy od waszego komputera, ja polecam Sildurs shaders.
Krok 3.
Jeśli znaleźliście już swoje shadery to wrzucacie je do folderu  w folderze .minecraft o nazwie: shaderpacks
Ten folder jest dodawany przez Optifine. Wrzucacie i odpakowujecie.

Krok 4.
Otwieracie swój launcher i wybieracie wersję z Optifine. Polecam wersję optifine taką, na której najczęściej gracie.
Krok 5.
Jeśli już włączył się wam Minecraft, otwieracie menu: opcje a później: ustawienia graficzne
Krok 6.
Pojawi się wam wtedy folder shadery i tam będziecie mogli wybrać Wasze shadery. Jak będziecie sobie chcieli skonfigurować trochę to zrobicie to w prawym dolnym rogu: Ustawienia shaderów. Wszystko zrobione.:)

Jak spodoba się Wam mój poradnik to napiszcie ocenę i zostawcie mi punkt reputacji! Duży uśmiech

Pozdrawiam,
 Yadomi. Proszę nie kopiować go na inne fora.

Mam nadzieję, że poradnik przyda się dla dosyć początkujących graczy Minecraft. Jeśli był już taki poradnik to bardzo przepraszam, ale nie zobaczyłem takiego.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano

Fajnie, ale

1. Instalacje optifine też mogłeś opisać (tak naprawdę sprowadza się do pobrania pliku ze strony i uruchomienia go)
  2. Obrazki. Prosto je zrobić, a innym to na pewno ułatwi pracę.
  3. Fajnie gdybyś dodał jakiś spis jakie shadery na jaki komputer (w sensie po 3 na słaby, średni, dobry komputer)
  4. Składnia, popracuj trochę nad nią, pisane trochę chaotycznie.

Reasumując: Poradnik na pewno przyda się początkującym, miły dla oka.

Opublikowano

Kiedyś próbowałem zainstalować shadery, ale mi nie wyszło, a tu proszę trzeba mieć optifine. Przydatny poradnik.

Zapraszam na serwer 1.12.2

Hydrocraft.ench.pl

Survival / Działki

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak zainstalować shadery? Poradnik dla początkujących
Opublikowano

Tak mówiłem tutaj o instalacji optifine, więc po szczegóły zapraszam do mojego kolejnego poradnika, bo OptiFine w instalacji shaderów jest niezbędny, inaczej ich nie zainstalujecie. @MAROSKiNG dziękuję za konstruktywną ocenę, popracuję trochę nad składnią :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na 100% jest w najnowszych wersjach, a raczej ludzie grają zazwyczaj na nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...