Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon Novox NC-1

merlin525621

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam bardzo dziwny problem.Kupiłem nowy mikrofon-Novox NC-1.Podłączyłem go do komputera,oczywiście najpierw zainstalowało sterowniki.Wszystko poszło dobrze.Przyszedł czas oczywiście na test.Użyłem programu Audacity,myślę że go każdy zna.Wybrałem odpowiedni mikrofon,czyli ten nowy oczywiście.Był to ten dobry bo jak odłączałem go to w opcji wyboru znikał.Wyniki były takie,jak na zdjęciu.Jeżeli chodzi czy wykrywa mikrofon to z całą pewnością tak,w menadżerze urządzeń też jest i w zakładce Dźwięk->Nagrywanie też jest.Jest ustawiony jako domyślny.Tak samo jak w Audacity po odłączeniu znika więc jest to ten o który mi chodzi.Co do karty dźwiękowej to też zamieszczam zdjęcie.Jeśli chodzi o sterownik Realtek,to za nic nie mogę go zainstalować,nie pojawia mi się nawet po zainstalowaniu.Gdy pierwszy raz podłączyłem mikrofon to po zainstalowaniu sterowników sprawdziłem Menadżer urządzeń i w zakładce Inne urządzenia było takie coś USB 2.0 CRW.Okazało się że było to związane z mikrofonem bo gdy reinstalowałem go w Menadżerze to gdy ponownie były instalowane sterowniki,to również taka nazwa tam widniała w okienku sterowników do mikrofonu.Ale to rozwiązałem,udało mi się jakimś cudem to zainstalować po dłuższym czasie no ale problem z brakiem dźwięku z mikrofonu dalej jest.Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.Jeśli jakieś informacje potrzebne to proszę pisać.

PS:Mikrofon świeci,ale nie wiem czy to oznacza że działa

[Obrazek: cb6260a16c4cf6demed.png]
[Obrazek: 5d7585eb192bad10med.png]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

urządzeniach do nagrywania włącz nasłuchiwanie i sprawdź, czy się słyszysz. Sprawdź też, czy głośność mikrofonu jest ustawiona na 100.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...