Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaba fps na dobrym sprzęcie

M1LQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś miesiąca zmagam się z małymi fps na dobrym komputerze (150-200fps)

specyfikacje:

GTX 1070 8 GB

i5-7600

16 GB RAM

Gigabite b250m

ZM500 LX-zasilacz

Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje skoro poinstalowane mam wszystkie sterowniki itp. A nie mam tych stałych 300 fps

Może mi ewentualnie 

ktos doradzić co mogę ulepszyć 

Opublikowano

Na tym procku nigdy nie będziesz miał stałych 300 fps, zawsze będą spadać do 200. Wymień ten pożal się boże zasilacz na coś lepszego.

Corsair CX450M będzie ok, posiada DC-DC i 5 lat gwarancji. Do 300 zł to XFX TS 500W Gold - Konstrukcja Seasonica, japońskie kondensatory, DC-DC, do 300 zł jeden z najlepszych w swojej cenie. Potem do 400 Seasonic Focus 550W Gold - zasilacz dorównuje zasilaczom z wyższej półki, a do tego 10 lat gwarancji, a znając SeaSonica przez te 10 lat nic się z nim nie stanie. Najtaniej to VERO L2 500W choć ja bym wolał dopłacić do Corsaira. Jeszcze Seasonic 520W S12II-520 - Stara konstrukcja a nadal bije 90% zasilaczy w cenie do 250zł, na bazie tego zasilacza powstał XFX TS 500W Gold.

Opublikowano

Po co ci wersja z odblokowanym mnożnikiem, skoro MOBO nie obsługuje OC procesora? Tak ogólnie to jakie ty te RAMy masz, bo to, że 16GB to mi nic nie mówi. W CS:GO mapa mapie nie równa i nie gwarantuje stabilnych 300 fpsów, ale raczej spadki przy DOBRZE skonfigurowanym systemie powinny być do 240-250 fps, a średnio gra powinna trzymać te 300 fps. Osobiście pod kręcenie procesora wolałbym już kupić XFX albo Seasonica - co jak co ale porządne napięcia na linii 12V to podstawa, a Corsair CX to wersje budżetowe i słabsze prądowo choćby od wersji RM. Ogólnie zestaw masz złożony tragicznie...

Opublikowano

Chodzi ci o Gigabyte Aorus Z370 Gaming 3? Pod OC wolałbym ASRock Z370 Extreme 4, bardzo dobra sekcja zasilania (12 faz). A ten Gigabyte nie nadaje się kompletnie do OC.

Opublikowano

Mam zamiar kupic i7 8700k + płytę główna gigabyte Gaming z3

Mam możliwość kupienia Z370 gigabyte K3 za 350 zł, jest sens dorzucić te 250 zł żeby kupic ta co mówiłeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...