Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego priva chcą gracze

MySkill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio trafiła mi się fajna ekipa do stworzenia jakiegoś privka w metinie.

Zastanawiamy się teraz czego tak naprawdę chcieli by gracze i czy bawienie się w privy w 2018 ma jeszcze jakikolwiek sens.

Myślelismy nad czymś typu PL z 2010-11 roku(głownie z sentymentu do tych czasów) z podwyższonym lekko expem i wieloma autorskimi nowościami, eventami itd.

Czy ludziom chce się w ogóle grac jeszcze na hard serwerach, czy takie czasy już po prostu nie wróca?

Tak jak mowiłem mamy dość zgrana ekipę i wydaje mi się, ze mogłoby wyjść z tego coś fajnego, tylko pytanie czy ma to w ogóle sens w dobie serwerów, gdzie większosc chce sobie raczej pograć tylko 4fun na jakimś easy, ewentualnie medium serwerku.

Opublikowano

dam przykład > cagroso wzorowane na starym metinie = ?? wcześniej sporo graczy, dziś trafiłem może na 3

Opublikowano

Źle sformułowałeś pytanie. Pytasz o to czego ludzie chcą? Czy o to na czym ludzie będą grać? Pomiędzy tymi pytaniami jest zasadnicza różnica.

Ludzie chcą "Metina3" czyli czegoś, czego nikt (zwłaszcza w PL) nie będzie w stanie wykonać ze względu na umiejętności, budżet lub po prostu doświadczenie. Zaznaczam tutaj, że pisząc tutaj "Metin3" mam na myśli coś kompletnie nowego, a nie serwerek z nowymi mapami, eq i bossami - nawet tymi robionymi na zamówienie. Kolejna sprawa, że nie ma sensu tworzyć "Metina3" pod marką, której prywatne serwery są de facto nie legalne.

To na czym ludzie będą grać?

Na tym co im się sprzeda. Ludzie idą za tłumem nie ważne na co, nie ważne gdzie, chodzi tutaj o reklamę. Zresztą Surek, Sensual, Alchemik i inni pokazali to nie raz.

Na serwery "z dawnych lat" zrobiła się ostatnio moda, problem w tym, że nie wywołana użytkownikami, a technikami. Tysiące osób chcą takie serwera, setki o nich mówią, a dziesiątki wchodzą. Liczba online spada z dnia na dzień, ponieważ tego typu serwery się nudzą, a aktualizacje takich serwerów nie mają sensu.

74f31dbf1675f.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem nigdy nie będzie dobrego priva w naszym kraju ponieważ Polacy wyczaili już dawno, że to dobra maszynka do nabijania kabzy.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano
Dnia 28.03.2018 o 21:44, MySkill napisał:

Zastanawiamy się teraz czego tak naprawdę chcieli by gracze i czy bawienie się w privy w 2018 ma jeszcze jakikolwiek sens.

Myślelismy nad czymś typu PL z 2010-11 roku(głownie z sentymentu do tych czasów) z podwyższonym lekko expem i wieloma autorskimi nowościami, eventami itd.

Czy ludziom chce się w ogóle grac jeszcze na hard serwerach, czy takie czasy już po prostu nie wróca?

Tak jak mowiłem mamy dość zgrana ekipę i wydaje mi się, ze mogłoby wyjść z tego coś fajnego, tylko pytanie czy ma to w ogóle sens w dobie serwerów, gdzie większosc chce sobie raczej pograć tylko 4fun na jakimś easy, ewentualnie medium serwerku.

Pomysł na serwer za czasów 2k10-12 jest całkiem spoko, jednak zazwyczaj takie serwery stoją możne z 4-5mies w czym do 2mies gra całkiem pozna liczba osób a potem już zwyczajnie leci w dół licznik osób online.

Takie serwer maja sens na chwile, potem się po prostu nudzą.

Żeby taki serwer stal długo z licznikiem online powyżej 2k czy nawet tego 1k serwer musiałby być cały czas rozwijany (unowocześnienia(to już nie chodzi tylko o bronie czy mapy) takie jak nowy system geopolityki map,nowe bonusy,system RAID'ów,lepszy system craftingu(zbierająca przedmioty można z nich coś wytworzyć a nie ze połowa EQ to jakiś syf z którym nic i tak nie zrobimy)system dni i nocy (gdzie w dzień są inne moby a w nocy są inne i silniejsze moby(tutaj z odwołaniem do nowych bonusów)).

Aktualnie większość graczy czeka na Somey'e, jeśli ten serwer wypali to możliwe ze otworzy się nowy rozdział w świecie metina i będzie można  iść w tym kierunku.

Świat teraz tak poszedł do przodu ze nauka C++ czy C# jest prosta i można naprawdę wiele zrobić dobrego dla tej ulubionej przez na gry jaką jest Metin2, wystarcza CHĘCI i ZAPAŁ a nie KASA I KASA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...