Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć serwer z modyfikacjami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam pytanie, chciałem zrobić server z modyfikacjami żeby pograć ze znajomymi we 2, max 3 osoby. Jakie pliki do tego potrzebuje? Dawno nie grałem w tę grę ale kiedyś było coś jak Tekkit, Bukkit? Da sie na tym postawić server z modami? I jeszcze jedno pytanie, jakiś hosting? Niedrogi, tak żeby pograć we 2 osoby.

2a0c2mq.png

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jak stworzyć serwer z modyfikacjami?
Opublikowano

Aby uruchomić serwer oparty na modyfikacjach towrzysz go w taki sam sposób jak zwykły serwer Minecraft, wykorzystując odpowiedni silnik do obłsugi modyfikacji badź pluginów oraz modyfikacji jednocześnie. ;) Silnik do obsługi modyfikacjo to MCPC+ lub Sponge, możesz je pobrać z tej strony: Yive's Mirror. A tutaj masz poradnik jak stowrzyć serwer. ;)

Opublikowano
2 godziny temu, TheParkourPL napisał:

Dzięki wielkie, a jakiś hosting żebym mógł pograć z kolegą bez lagów?

Serwer bez lagów polecam ci pukawka.pl, na 3 miesiące serwer za 22-25 ziko. Można płacić paypalem ^^

A polecam dlatego, że sam korzystałem i działał świetnie.

Opublikowano

Zależy ile modyfikacji działa po stronie serwera a ile po stronie klienta oraz jak bardzo są rozbudowane modyfikacje.

Najlepszym wyborem aby zagrać z kolegą bez tak zwanych lagów/opóźnień byłoby wybranie oferty 5gb ram u nas w kwocie 45zl miesięcznie. Zainstalujemy Panu silnik obsługujący modyfikacje na daną wersję oraz pomożemy wrzucić modyfikacje na serwer.

Pozdrawiamy,

Zespół Minehost.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...