Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd wziąć zmianki?

Venesky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

W Metinie jestem stosunkowo nowy. Chcę wybonować FMS`a . I tu pytanie. Skąd ja mam wziąć zmianki bez wydawania na IS`a xD?

Opublikowano
14 minut temu, Venesky napisał:

Nie ma żadnej innej możliwości?Bo eventy no niby spoko opcja ,ale są tylko raz na jakiś czas.

Nie chcę Cię skłamać, ponieważ już nie gram na PLu. Swego czasu kilka sztuk wypadało z Skrzyń Ucznia na 30lv, jednak ich użycie było mocno ograniczone, a teraz chyba już w ogóle ich nie ma.

Poza tym możesz kupić zmianki, a w zasadzie przemieszanie bonów u pozostałych graczy za yangi.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, Venesky napisał:

Nie ma żadnej innej możliwości?Bo eventy no niby spoko opcja ,ale są tylko raz na jakiś czas.

Pomijając eventy i powiązane z nimi skrzynki, dropi z:

Spoiler

Beran-Setaou

Jasnozielona Ebonitowa Szkatułka

Nieb. Ebonit. Szkatułka

Fiol. Ebonit. Szkatułka

Ziel. Ebonit. Szkatułka

Skrzynia Ateny

Skrzynia Milona

Złota Piłka

Srebrna Skrzynia Okey

Dodatkowo zaczarowania przedmiotu są ze skrzynek, które otrzymujesz na 70, 80 i 90 poziomie postaci. Więcej informacji znajdziesz na wiki metina.

Są też "zielone" zmianki, które pozwalają na zmianę bonów w zbrojach i broniach do 40 poziomu, dropią w ilości 3 sztuk ze skrzynki na 40 poziom.

Opublikowano

Ok ,dla mnie chyba spoko opcją zdobycie zmianek ze skrzynki na 40 poziom.

12 minut temu, Aive napisał:

Pomijając eventy i powiązane z nimi skrzynki, dropi z:

Odkryj ukrytą treść

Beran-Setaou

Jasnozielona Ebonitowa Szkatułka

Nieb. Ebonit. Szkatułka

Fiol. Ebonit. Szkatułka

Ziel. Ebonit. Szkatułka

Skrzynia Ateny

Skrzynia Milona

Złota Piłka

Srebrna Skrzynia Okey

Z tego co wyczytałem na metin2 wiki to te skrzynki są dostępne tylko podczas eventów.

Opublikowano
1 minutę temu, Venesky napisał:

Ok ,dla mnie chyba spoko opcją zdobycie zmianek ze skrzynki na 40 poziom.

Z tego co wyczytałem na metin2 wiki to te skrzynki są dostępne tylko podczas eventów.

Jeśli chcesz bonować właśnie FMS'a, to jest to najlepsze rozwiązanie.

Te "kolorowe" skrzynki dostajesz za misje, dwie następne z tego co pamiętam można było zdobyć u Yu-Hwan przy okazji zbierania odłamków na medal bohatera, a złote piłki są dosyć często - a przynajmniej były wtedy, kiedy ostatni raz grałam. :) Tak czy inaczej zdobycie zmianek z tego jest bardziej czasochłonne i wymaga odrobiny szczęścia do dropu.

Opublikowano

Eventy (teraz można dostać z magicznych jajek), biolog (niektóre szkaty), Harvest moon (cykliczny event w ostatni weekend miesiąca, za zrobienie misji typu polowanie dostaniesz szkatę od biologa), skrzynia ucznia (poziomowa) na 40 poziom. To jedyne możliwości otrzymania zmianek, ponieważ dropią one jedynie z barona setaou i szkat za wysokopoziomowe dungi (o ile dobrze pamietam).

Opublikowano
15 godzin temu, Reyaver napisał:

Harvest moon (cykliczny event w ostatni weekend miesiąca, za zrobienie misji typu polowanie dostaniesz szkatę od biologa)

Ooo ,a o tym nie wiedziałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...