Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Zmuszenie do zalogowania

Silver™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proponuje zmusić odwiedzających forum do zalogowania się w celu odczytania treści, myślę że zwiększy to troche ruch na forum, bo ludzie wchodzą tu mają wszystko na tacy pokazane, a gdyby tak zmusić ich do zalogowania się? Wtedy też może ktoś jeszcze założy temat, albo wdrąży się w jakąś dyskuje, bo też co mamy do stracenia? Forum pada i nic tego nie ukryje i pseudo gadanie, że "aa przecież jest lepiej niż pół roku temu" etc, bo to za przeproszeniem gówno prawda. Miałbym jeszcze dużo propozycji, ale wątpie żeby chciało się komuś o to ogarnąć, a to dosłownie chwila roboty w panelu.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Bez przesady, ludzie mają chyba jakiś % IQ że umią się zarejestrować się tutaj, ale zobacz też z innej strony, masz teraz te 400 gości i co Ci po nich? Piszą statusy, robią tematy piszą posty? Nie, bo nic nie muszą zrobić, a jestem na 100% pewien i Ty też, że jakiś % z tych ludzi by założyło tu konto, dodatkowo ktoś wchodzi i widzi "forum dostępne po zalogowaniu się, więc musi tu być coś ciekawego" , a ciekawość zazwyczaj wygrywa z człowiekiem, więc czemu nie? ;)

Opublikowano

No ta, ale wydaje mi się, że jeżeli ktoś pierwszy raz wchodzi na forum, które ładuje się jak strony parę lat temu to.. ;p

12 minut temu, Silver™ napisał:

dodatkowo ktoś wchodzi i widzi "forum dostępne po zalogowaniu się, więc musi tu być coś ciekawego"

Oby nowy użytkownik nie wchodził na telefonie, bo sie wystraszy i nigdy tu nie wróci xDD

Opublikowano
23 minuty temu, Marchwj napisał:

No ta, ale wydaje mi się, że jeżeli ktoś pierwszy raz wchodzi na forum, które ładuje się jak strony parę lat temu to.. ;p

Oby nowy użytkownik nie wchodził na telefonie, bo sie wystraszy i nigdy tu nie wróci xDD

xD

Tu chodziło mi o to jaka możliwa myśl się pojawia w takiej osobie, jeżeli pierwszy raz by się tu pojawiła, a to że się ładuje ile ładuje to już kwestia dobrze znana. Moim zamysłem jest to by ludzie zechcieli tu wejść, a nie robić pustą liczbę gości.

Opublikowano
2 godziny temu, Marchwj napisał:

Myślę, że wówczas liczba gości by spadła a liczba zalogowanych pozostała taka sama xDD

poza tym co to za mpc, które ZMUSZA ludzi do podjęcia logowania (albo założenia konta), aby można było przeglądać zawartość?

Opublikowano
17 minut temu, Reyaver napisał:

poza tym co to za mpc, które ZMUSZA ludzi do podjęcia logowania (albo założenia konta), aby można było przeglądać zawartość?

ale co ci po tych gościach? co oni wprowadzają na forum? tylko pustą liczbe

jeżeli uważasz że to jest złe to wytłumacz mi, czemu wolisz przypadkowe osoby przeglądające strone od normalnych userów?

Opublikowano
1 minutę temu, Silver™ napisał:

ale co ci po tych gościach? co oni wprowadzają na forum? tylko pustą liczbe

jeżeli uważasz że to jest złe to wytłumacz mi, czemu wolisz przypadkowe osoby przeglądające strone od normalnych userów?

Każdy przeglądający jest ważny, to takie małe sukcesy. Należy cieszyć się z każdego odwiedzającego. Każdy gość to dodatkowy element składowy RUCHU forum. Ponadto, prawie każdy gość wbija reklamę, a to oznacza $$ (czyli kebab dla @Lord Makin no i być może szybszy start Antarisa S2).

Opublikowano
3 godziny temu, Reyaver napisał:

Każdy przeglądający jest ważny, to takie małe sukcesy. Należy cieszyć się z każdego odwiedzającego. Każdy gość to dodatkowy element składowy RUCHU forum. Ponadto, prawie każdy gość wbija reklamę, a to oznacza $$ (czyli kebab dla @Lord Makin no i być może szybszy start Antarisa S2).

noo to np można zrobić tak, że całe forum jako strona główna będzie widoczne tak jak teraz, ale żeby wejść w dział, zobaczyć statusy i liczbe online to po zalogowaniu, taka opcja myślę że spoko

Opublikowano

Zajebane mułem forum na którym mało kto już pisze rzeczywiście zachęca do rejestracji xD

Sam bym się nie zarejestrował na forum gdzie na pierwszej stronie stronie działu widać tematy sprzed kilku miesięcy z jedną odpowiedzią i ~50 wyświetleniami.  

Argument o ciekawości z dupy wyciągnięty. Większość osób z automatu wyjdzie, a reszta weźmie to po co przyszła i elo. 

s2c77Oa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...