Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodawanie slotów na KD do broni/zbroi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie: jak mógłbym zrobić coś w rodzaju przedmiotu, po którego użyciu ,dodawało by mi jeden dodatkowy slot na kamień duszy do broni/zbroi np jak standardowo jest np 3 sloty w broni to żeby ten przedmiot dodawał nam dodatkowy 4 slot. Jest takie coś możliwe wgl? Prosze o pomoc :3

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
7 godzin temu, Piotr1974 napisał:

w navi zmień  socket_pct to  samo się tyczy  klienta

a nie potrzebuje mieć do tego questa? żebym mógł przedmiotem dodawać sloty? typu właśnie diament 

Opublikowano

Trzymaj: https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/3647455-c-waffe-r-stung-more-stone-slots.html

Nie wiem czy w 100% działa, nie testowałem ale wydaje się, że dobrze zmienia kod.
Dodatkowo też trzeba zmienić w kliencie pliki root. Ponieważ będzie problem z wyświetlaniem czasu w przedmiotach. 
Tego "game/constants.cpp" nie musisz zmieniać, wystarczy, ze w socket_pct ustawisz liczbę np. 4/5/6 kd dla nowego przedmiotu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...