Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer +/-3000 zł

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? +/- 3000 zł (+/- 100 zł)

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? - Jak najszybciej

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie wiem jak sprawdzić rozdzielczości, monitor to LG LED 22EN33, karta GT 640, procesor i3 3.3 GHz, 4 GB ram'u prawdopodobnie 2x2 GB, dysk SAT'a prawdopodobnie - nie znam się.

Do czego ma służyć komputer? - Do gier, chciałbym na nim pograć w CS:GO na +120 fps, w Fortnie na minimum 60 FPS i ogólnie, żeby większość nowych gier chodziła w 60 fps na LOW.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Nie, wszystko posiadam.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? - Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Raczej nie, nie znam się na tym.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Raczej wszystko napisałem.

Czy części mogą być używane? - Nie

Czy opłaca się kupić któryś z tych zestawów?:

7-8 minuta filmu (zestaw za 2600 i zestaw za 3100)

Opublikowano

Proszę bardzo taki zestaw z nowych podzespołów

http://www.morele.net/inventory/info/b7d4b4de/

Ewentualnie możesz oszczędzić stówkę i wziąć grafikę z jednym wentylatorem

https://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-1050-ti-4gb-gddr5-128-bit-dvi-d-hdmi-dp-box-ph-gtx1050ti-4g-975431/

Monitor z tego co widzę ma tylko wyjście D-Sub, także jeśli nie masz żadnego wyjścia cyfrowego to dodatkowo będziesz musiał dokupić aktywny konwerter sygnału cyfrowego na analogowy.

Opublikowano

Teoretycznie zestaw z i3 8100 i gtx 1060 3gb powinien mieć trochę więcej fpsów w grach, ale raczej to nie będzie powalająca różnica. Wszystko zależy czy chcesz lepszy procesor, czy grafikę. 

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano
4 godziny temu, polska1290 napisał:

Ten zestaw będzie lepszy od tego co lipton przedstawił w filmie za 2600 i 3100?

Ile kosztuje ten konwerter?

@Velociraptorus

Konwerter to kwestia jakichś 20 złotych jeśli ma być tanio.

Co do filmów.. Ja nie mam czasu na oglądanie filmów i wygrzebywanie z nich podzespołów. Jak chcesz to wypisz dokładnie co to za zestawy. Ale ja bym zdecydowanie brał i5 + GTX 1050 Ti co zresztą podałem. Procesor starzeje się zdecydowanie wolniej, poza tym grafikę łatwiej wymienić.

Opublikowano
  1. Intel i3-8100 3.60GHz 6MB BOX
  2. ASRock Z370 Pro4
  3. Corsair 8GB 3000MHz Vengeance LPX Black CL16 (2x4GB)
  4. ASUS GeForce GTX 1060 Phoenix 3GB GDDR5
  5. Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
  6. SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black
  7. Seasonic 520W S12II GB 80 Plus Bronze BOX

@Velociraptorus jak patrzałem testy obu kart i obu procesorów to między tą i3, a i5 była mniejsza różnica (czasami nawet żadna), a przy kartach 1050 Ti, a 1060 była spora różnica w ilości FPS.

Opublikowano

FPS to nie wszystko. Bo 3GB ogranicza tą kartę i mimo tego, że FPS na wykresach jest więcej to obraz się potrafi zacinać przy zbyt wygórowanych ustawieniach właśnie ze względu na niedobór pamięci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...