Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań nt. pluginów i zabezpieczeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dość dawno mnie tutaj nie było (no chyba z dobre kilka lat) i chciałbym na nowo utworzyć mój serwer gildyjny lecz gdy zobaczyłem ile jest teraz włamań na serwery przez logowanie, backdoory lub po prostu crashowanie czy częste ddosy to mnie trochę zamurowało. :D Więc mam kilka pytań na które mam nadzieje jakiś dobrodziej odpowie :v

1. Jaki jest najlepszy plugin aktualnie na logowanie i sprawdza się najlepiej?

2. Jaki polecacie anty-cheat automatycznie banujący? (Bez backdoorów)

3. Czy serwerowi mniejszemu opłaca się robić serwer na paczce BP?

4. Czy da się jakoś zapobiec crashowaniu serwerów przez tych słabych youtuberków i nie tylko?

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Co do pytania numer 3. Tak opłaca ale nie dostaniesz BP tak za nic. Twój serwer musi posiadać minimum 250 osób online, wersje 1.8.X oraz bungeecorda.

==============:+:Koja:+:==============

Pomoglem ;3?

LIKE

==============:+:Koja:+:==============

Opublikowano

A no tak faktycznie, teraz to sprawdziłem że tego od tak nie można mieć :D No to teraz tylko jaki anty-cheat wybrać i na jakie pluginy "uważać"?

Opublikowano

Jeżeli potrzebujesz skutecznej ochrony przed atakami DDoS zachęcamy zapoznać się z naszą ofertą MineHost.pl

Wszystkie ataki kierowane w nasze serwery filtrowane są przez OVH Game ze specjalnie nałożonymi filtrami pod Minecraft a następnie przez AGH Cyfronet.

Opublikowano

1. Logowanie jak masz programiste dobrego to jest dobre xD nie ma na niecie dobrych i złych. Są z 2 ręki i normalne. Te z 2 ręki to są z dekompilatorów i lagujące a normalne gdy ktoś już  napisze.

3 BP musisz mieć dobrze rozwijający się serwer i nie easyhc-mediumhc-normalhc ewentualnie dla hc dają

2.Anty-Cheat. Ja osobiscie polecam Spartan z spigotmc daje rade na 1.8.x ;)

4.AntyCrasher i ograniczasz pakiety ;3 ewentualnie niektóre plg mają anty exploity i antycrashery odrazu. AntyCheat Spartan ogranicza pakiety interakcji niektóre i pakiety od chatu, kowadeł, skrzyń.

Ewentuanie masz plugin React na spigot mc który dużo blokuje ;p

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano
17 godzin temu, Zethik napisał:

3 BP musisz mieć dobrze rozwijający się serwer i nie easyhc-mediumhc-normalhc ewentualnie dla hc dają

Dużo serwerów easyhc i mediumhc posiada BP np zitcraf*, core** itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...