Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać mody na serwer dedykowany - Craftserve?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Kupiłem serwer na Craftserve, opcję Diamond za 30zł / 30 dni. Gram na nim tylko ja i 2 znajomych. Po 2 dniach zaczęło się nam delikatnie mówiąc "nudzić". Stąd mój problem:
Chciałbym wgrać na niego mody, coś typu MoCreatuers, treecapitator itd.
Jest to jakkolwiek możliwe? Ma ktoś trochę czasu żeby wytłumaczyć, bądź podesłać AKTUALNEGO tuta? 
inb4 Sprawdzałem forum już kilka razy, nie mogę znaleźć nic pomocnego. 

Może to być nawet gotowiec, którego wgram.

Poza tym, jak to wygląda, czy aby działały mody na serwerze wszyscy potrzebujemy mieć wgrane je również w swój folder .minecraft?

Opublikowano

Musisz mieć silniki Sponge np 1.12.2-2611-7.1.0-BETA-2931 i pobrać forge 1.12.2 - 14.23.2.2611 (universal) do mods na hosting, wrzucaj np. MoCreatuers do mods na hosting. Tak samo .minecraft musisz mieć forge i wrzucaj MoCreatuers do mods.

Nie wiem czy pomogłem, tut za krótkie. Ale nie jestem pewien czy zadziała, może trochę zapomniałem, ostatni raz robiłem rok temu.

Opublikowano

Sponge jest Ci tylko potrzebny, jeżeli chcesz też mieć na serwerze pluginy. Do gry ze znajomymi są one zbędne, więc sam forge wystarczy. Niestety nie wiem jak wygląda CraftServer bo od dobrych pięciu lat z hostingu gier nie korzystałem ;o, ale powinieneś mieć opcję użycia forge. Instalacja jest bardzo prosta i na pewno znajdziesz dużo poradników na internecie jak to zrobić, ale jak będzie potrzebna pomoc to śmiało możesz mi pisać na pw lub e-mail: [email protected]

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...