Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wyciąganie adresu danej funkcji i zdarzenia?

leadi111

Pytanie

Opublikowano

Siemka, jak wyciagnac adres danej czynnosci w grze? (adres moze byc blednym okresleniem ale wiecie ocb)

nie jest to ilosc monet, hp ani nic takiego.

Chcialem uzyskac 2adresy jeden gdy na ekrania pojawia sie chmurka z rybka a 2 jako wcisniecie spacji (z tym pewnie moze i bym dal rade)

Czytałem tutaj poradnik (mozliwe ze nie dokladnie) ale nie znalazlem jak wyciagac dana czynnosc.

tak. tak chodzi o fishbota do metin2 (wiem ze jest tego multum na necie) ale nie naucze sie jak poprostu tego nie wykonam, nawet jesli mialo by to byc bardzo "nobskie"  lecz wtedy dopiero zaczynam rozumiec wszystko i ukladam sobie co i po co jest, taka moja natura ze ucze sie wspak.

Nie chce gotowego kodu tylko jakies wskazowki podpowiedzi.

Wiem ze wiekszosc z was ktorzy ogarniaja wala facepalma czytajac posta ale licze na wasza cierpliwosc i wiedze.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, DebugMode napisał:

W metin możesz zacząć od recive z socketów(będzie to chyba najdłuższa droga), ewentualnie jeżeli istnieją jakieś komunikaty(np złapano rybę) to też może być dobrym początkiem.

Poza tym sądzę że szukasz takiego triggera w programie dobrym początkiem będzie dla ciebie https://www.codeproject.com/Articles/20240/The-Beginners-Guide-to-Codecaves

Komunikaty też wystepuja na czacie, cos w stylu ze mam cos na do zlowienia, czyli latwiej bedzie mi to na poczatku oprzeć po prostu na tych komunikatach niz na "adresach" funkcji i czynnosci?

Opublikowano

To już zależy do ciebie. Możesz przechwycić dodawanie tekstu do chatu. Odczytać jego zawartość i stwierdzić "Tak złowiłem rybę". To nie jest jedyna możliwość. Gdybyś miał namiar na clienta i bypass żebym mógł włączyć ollydbg to bym mógł pomóc trochę bardziej szczegółowo.

Opublikowano
31 minut temu, DebugMode napisał:

To już zależy do ciebie. Możesz przechwycić dodawanie tekstu do chatu. Odczytać jego zawartość i stwierdzić "Tak złowiłem rybę". To nie jest jedyna możliwość. Gdybyś miał namiar na clienta i bypass żebym mógł włączyć ollydbg to bym mógł pomóc trochę bardziej szczegółowo.

Client korzysta z wielu zabezpieczen jesli chodzi o wersje globalna, m2bob posiada jakies obejscie nie wiem jakie ale nawet game guard uruchamia sie normalnie i boty dzialaja.

jedyne co zauważylem ze gameguard powoli zaczyna sobie z tym nie radzic i po update metina "dodaje nazwy plikow" jako cheaty, po aktualizacji m2bob zmieniaja sie nazwy plikow. 

Poki co wolal bym dokonac tego na privie jakims bo bedzie to tam prostsze i bez hackshielda i game guarda

Opublikowano

tamidia

https://www.mpcforum.pl/topic/1623515-tamidiapl-hard/

jesli komunikat nie wyskakuje ze mam cos na chaczyku to zawsze mozna kupic marmur rybaka ktory nas o tym informuje. 

Opublikowano
6 godzin temu, DebugMode napisał:

Jaki mam miec lvl zeby można było łowić nie grałem w te gre.

Dzis po połodniu dam ci konto z 30lv bo to chwila by była zanim to sie wbije lv

Opublikowano
15 hours ago, leadi111 said:

Dzis po połodniu dam ci konto z 30lv bo to chwila by była zanim to sie wbije lv

W sumie bez sensu w string możesz znaleźć Motion_fish_catch na 100% ten string jest używany do animacji złowionej ryby tam musisz użyć code cave

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...