Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zużycie RAM VPS'a przez boty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Mam najtańszy VPS z awhost.pl (10zł - 500mb) i mam na nim sinusbota i przy 2 instancjach zużywa mi 495mb ramu, czy jest to realne? Możliwe że mam coś źle zrobione? Na obecnym vps'ie gdzie stoi serwer i boty serwerowe zużycie jest na poziomie ok 750/800mb nawet przy 90os online.

Jest jakiś sposób aby zmniejszyć zużycie RAM na vps'ie na którym chcę mieć tylko boty muzyczne i serwerowe? A może lepiej przenieść się na inny hosting?

Opublikowano

Tak jest to możliwe ja posiadam VPSa z lvlup.pro OpenVZ 6gb ramu przy 6 - 8 musicbotach zjada mi po 2 - 3gb ramu ;) 

Opublikowano

To nie wiem co wy robicie ;d ja mam music boty na porty, uruchomione 4 porty i 6 instancji muzycznych a maszyna bierze mi 573 ramu z 4gb ramu, ogarnij se hosting nazwa.pl ;d za 14 złoty na rok kupiłem, czasem jakiś e-mail dojdzie o przeciążeniu procesora gdy do tego odpalę bota ts'owego ale tak to działa dobrze jeżeli chodzi o boty ;d rozdzieliłem musicboty i bota ts'owego na 2 serwery opłacone na rok i zero e-maili jak dotychczas.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
39 minut temu, muchomor321 napisał:

To nie wiem co wy robicie ;d ja mam music boty na porty, uruchomione 4 porty i 6 instancji muzycznych a maszyna bierze mi 573 ramu z 4gb ramu, ogarnij se hosting nazwa.pl ;d za 14 złoty na rok kupiłem, czasem jakiś e-mail dojdzie o przeciążeniu procesora gdy do tego odpalę bota ts'owego ale tak to działa dobrze jeżeli chodzi o boty ;d rozdzieliłem musicboty i bota ts'owego na 2 serwery opłacone na rok i zero e-maili jak dotychczas.

Czy ja dobrze zrozumiałem? 14 PLN/rok 

Opublikowano

No ? lol ;d już dawno ta promocja jest, dokładniej 17 złoty z groszami bo tam jeszcze vat jakiś dają. Tylko trzeba uważać bo na każdym kroku próbują ci wwalić jakąś usługę za którą więcej zapłacisz, ale jak dobrze klikasz i wszystko co oferują z anulujesz to wychodzi 17 na rok ;d już mam z 3-4 miesiące serwer na których stoją boty i zero lagów a ping 5-7 na serwerze z hosteam

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
Dnia 7.03.2018 o 09:02, michalp1011 napisał:

Można zamknąć, zakupiłem VPS z nazwy.pl i tam postawię boty. Dzięki wszystkim za pomoc :)

Zamykam. 

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...