Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - straszne klatkowanie

Crasher001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam straszny problem z klatkowaniem w Metinie. Gram na laptopie Asus R510J. Specyfikacje mojego sprzetu to: Intel i5 4200H 2.8 Ghz, 8GB ram oraz Gtx 950M.

Problemow z taka gra nie powinienem miec a jednak odnotowuje straszny spadek FPSow. Format systemu robilem dwa miesiace temu i od tamtego czasu staram sie dbac o wszystko. Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze, kombinowanie z ustawieniami (full screen, przetestowane wszystkie mozliwe rozdzielczosci, powylaczane dodatkowe opcje, cienie, mgla ustawiona na daleka itp) nie przyniosly prawie zadnego efektu. Nie chodzi tu o lagi tylko klatkowanie. Obecnie pogrywalem troche na Rubinum gdzie jest sporo graczy, ok. 3.5k online w godzinach szczytu. Do m1 na ch1 wejsc nie moge, poniewaz jak sklepy zaczna sie ladowac to juz sie nie rusze. W lesie bijac metiny rowniez mam bardzo duzy spadek FPSow. Na globalu nawet na wymarlych serwerach, gdzies u czerwonych w miescie przykladowo na Wetarze, gra nie chodzi plynnie. 

Dodam, ze na tym samym sprzecie gralem w okolicach maja i nie przypominam sobie zebym miewal problemy w grze. Byl to oficjalny serwer Diumar gdzie grala przyzwoita liczba graczy. Jeszcze pol roku wczesniej z nudow gralem kilka dni na Balmorze gdzie jest jakies 100 osob. Wszystko smigalo normalnie i wtedy nawet nie bawilem sie w ustawienia tylko gralem w oknie. Dla porownania ostatnio pobralem Balmore i rowniez w miescie mialem straszne klatkowanie. Na PL'a wpadalem jeszcze w grudniu i rowniez gra chodzila plynnie. To bylo jakos zaraz po formacie.

Gra jak na te czasy ma znikome wymagania a jeszcze do niedawna wszystko chodzilo jak powinno. Ostatnia nadzieja jeszcze bylo dla mnie to, ze system wybieral zintegrowana karte graficzna do Metina. Ale to rowniez nie pomoglo.

Jezeli ktos wie co jeszcze moge sprobowac zrobic w tej sprawie to prosilbym o pomoc.

E9mwj60.png
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie masz zainstalowanych wszystkich sterowników stąd brak opcji wydajność. Zainstaluj ten program Driver Booster i zainstaluj wszystkie sterowniki. Powinno pomóc.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...