Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Baza danych

`.Łukasz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problem z Mysql. 

http://94.23.168.254/phpmyadmin/ 

Strona phpmyadmin działa ale nie można się zalogować (Wpisuje dobrze dane): #2002 Nie udało się zalogować na serwer MySQL

Starałem się restartować MySQL z Putty ale to nic nie daje:

iHAGtz5.png

logi z syslog

Feb 15 16:25:01 vps4231 /usr/sbin/cron[1854]: (*system*php5) WRONG FILE OWNER (/etc/cron.d/php5)
Feb 15 16:25:01 vps4231 /usr/sbin/cron[1854]: (*system*sendmail) WRONG FILE OWNER (/etc/cron.d/sendmail)

Opublikowano
1 minutę temu, `.Łukasz. napisał:

to jest parametr?

To jest komenda

Opublikowano
1 minutę temu, `.Łukasz. napisał:

Jeżeli chcesz znać status MySQL:

qnaoeMI.png

Status mi nie jest potrzebny, bo go znam. Nie napisałeś, jaki system posiadasz. Teraz powiedz, czy wgrywałeś ręcznie bazę danych, czy świeżo zainstalowana?

+ Sprawdź logi w /var/log/[mysql] 

Opublikowano
17 minut temu, Vosly_ napisał:

Status mi nie jest potrzebny, bo go znam. Nie napisałeś, jaki system posiadasz. Teraz powiedz, czy wgrywałeś ręcznie bazę danych, czy świeżo zainstalowana?

+ Sprawdź logi w /var/log/[mysql] 

plik mysql jest pusty. 

Opublikowano
47 minut temu, `.Łukasz. napisał:

plik mysql jest pusty. 

Natomiast Ty dalej mi nie odpowiedziałeś na moje pytania. Użyłeś mysql_secure_installation po zainstalowaniu mysql? + Odpowiedz na poprzednie pytania.

Opublikowano

@Up 

To taka teraz chamska reklama. Dziękujesz komuś kto ani razu nie wypowiedział się w owym temacie. A z tego co wiem to te ts3bachu to jakaś śmieszna firma jest ;p.

Wystarczyło wysłać raport żeby zamknąć temat.

Cytat

Myśle, ze firma która mi pomogła nie potrzebuje tutaj na forum reklam, gdyż maja u samych popularnych youtuberach i nie tylko. 

@Maja.. Proszę o zamknięcie.

Hahahahha prosze Cie u Gurala? Swoje wiem że na tym forum za dobrej opini to chyba nie maja skoro nie potrzebują reklamy to po uj pisałeś te " 

Dziękuje firmie TS3Bahu za pomoc! "

oDYVDfv.gif
Opublikowano
46 minut temu, Easy. napisał:

@Up 

To taka teraz chamska reklama. Dziękujesz komuś kto ani razu nie wypowiedział się w owym temacie. A z tego co wiem to te ts3bachu to jakaś śmieszna firma jest ;p.

Wystarczyło wysłać raport żeby zamknąć temat.

Myśle, ze firma która mi pomogła nie potrzebuje tutaj na forum reklam, gdyż maja u samych popularnych youtuberach i nie tylko. 

@Maja.. Proszę o zamknięcie.

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...