Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop i być może konsola (4500 zł)

Mekler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer stacjonarny się już dość zestarzał, w zamian za niego postawiłem na laptopa bądź laptopa oraz konsolę; jestem również otwarty na inne sugestie. Stacjonarka zamiast laptopa odpada - warunkiem koniecznym jest przenośność sprzętu, jednakże jeśli chodzi o gry to raczej nie planuję grać "w podróży" - m.in dlatego też zastanawiałem się nad konsolą (ps4 / ps4 pro) bądź stacjonarką wraz z laptopem.

Jaki masz budżet na zakup? 4500 zł (na całość) - nie ukrywam że chcę wydać możliwie najmniej
Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? w tym miesiącu
Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)?  14-15,6 cali (+dość przywykłem do rozdzielczości 1920x1080 - opcjonalnie)
Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)?  NetBeans IDE (bądź analogiczne; nic bardzo obciążającego, raczej ad-hocowe prace) / multimedia / gry (niekonieczne w tym samym sprzęcie - szczegóły poniżej)
Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)? matowa matryca, HDMI/D-Sub (praca na kilku ekranach - przynajmniej 2 wliczając ekran laptopa, okazjonalnie podłączanie rzutnika)
Czy masz jakieś osobiste preferencje?
Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)? nie

---

Opublikowano

Aktualnie najwydajniejszą opcją 
Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/16GB/256 GTX1060
Lenovo Legion Y520-15 i7-7700HQ/16GB/256+1000 GTX1060
Matryca FULL HD IPS matowa, wygodna podświetlana klawiatura, procesor 4 rdzeniowy 7 generacji Kaby Lake, dobre głośniki od Harman (firma od JBL), USB Typu C, bardzo dobrze rozmieszczone porty, dysk SSD M2 PCIe NVMe. Podałem Ci droższe propozycje lecz teraz w promocji Cashback dostajsz zwrot 300 lub 500 zł zależy od modelu.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...