Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spinner w jQuery

Kycek

Pytanie

Opublikowano

Hej,

Zrobiłem sobie na stronie jQuery Spinner i chciałbym żeby na stronie (w plikach) zapisywały się zmienione wartości (generalnie strona polega na tym że przy osobach dodaję punkty po prostu strzałką w górę lub w dół, czyli odejmuję lub dodaję).

Jak zrobić przycisk który będzie zapisywał zmienione wartości?

Tutaj strona bardziej pokazująca o co mi chodzi:

http://utm.xaa.pl/

i przypuśćmy ktoś ma 10pkt i dodaję mu jeden czyli strzałka w górę i mamy 11. Chciałbym żeby to się zapisywało (teraz po odświeżeniu strony wraca do poprzedniej wartości)

Przepraszam że tak chaotycznie ale jest późno :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bawiłem się w JQuery, ale można spokojnie zrobić funkcję po każdej zmianie wartości, która poprzez Ajaxa wejdzie do pliku na serwerze, bądź do bazy (tutaj już zależy jak sobie wybierzesz) i będzie zmieniać te wartości. No i oczywiście drugą funkcję, żeby przy załadowaniu strony pobrała dane. A bo nie doczytałem. No jeżeli chcesz to zrobić na przycisk no to prosty formularz i w php zapis/odczyt z pliku. 

1377430129-U769346.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...