Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 1060 a 144hz

Ziomson15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Mam pytanie. Mam kartę graficzną gtx 1060 6gb asus dual. Jest sens kupowania monitor z 144hz? Gram w gry CS:GO , GTA V , Metin , LOL w inne raczej nie gram. Nie lubię gier typu; Wiedźmin, Tomb Raider :)

Jak trzeba jakieś inne podzespoły to podam.

Opublikowano
8 godzin temu, Nachwile1 napisał:

Do CS:GO bardziej proc, ale ogólnie to nie zbyt xD

GOSCIU KURWA NAOGLADALES SIE 60 LATKA KTORY MOWI ZE CSGO JEST POD PROCESOR XDD???? MAM CI WYJAZ MOJA 1060 I ZOSTAWIC ZINTEGROWANA + i7 4790k ???? Oczywiscie ze monitor sie oplaca kupic, oczywiscie zalezy czy duzo grasz w csgo i czy try hard'ujesz gre. 

:)

Opublikowano

Jak coś to mam i5-8600k nie podkręcany ;).

No dużo w cs gram. Ale czy pod inne gierki mi podejdzie bo słyszałem że pod GTA V  i nwm jakbym zaczął grać w TEGO WIEDŹMINA to czy by gierka bez lagow na luzie czy niezbyt ? @szymonek8905:)

I czy w cs będą spadki fps duże czy wgl nie bd ? 

I 27 cale raczej nie mają sensu ? 24 brać jak coś ;D

Opublikowano

@szymonek8905 bo taka prawda, gościu i po co tym capslockiem tak krzyczysz... poprawiajać moj poprzedni post jesli tylko do CS:GO to można brać, do reszty trochę się monitor będzie marnował.

@Ziomson15 w Wiedzminie 3 będziesz miał od 80 do ok. 110FPS na LOW ustawieniach.

sygaa.png

Opublikowano

144Hz opłaca się brać do gier w których będziesz w stanie tyle osiągnąć (CS:GO, LOL i.t.d.). Do GTA V nie warto brać takiego monitora, bo na 1060 nie osiągniesz 144Hz, no chyba że ustawisz grę na najniższe detale (możliwe, że nawet poniżej Full HD), ale wtedy ta gra będzie wyglądać bardzo biednie. Poza tym - do GTA V 60Hz starcza ze spokojem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...