Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać pod dany tryb i daną ilość pluginów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jaki hosting polecacie pod serwer survival - około 50 slotów. Pluginów powiedzmy max 30, bardzo możliwe że mniejsza ilość.

Dość dawno nie 'bawiłem się' w robienie serwerów więc nie zbyt się orientuję jak to obecnie wygląda, przeglądałem kilka hostingów, prawie wszędzie opcje "bez limitu" xD 

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@Blackovskyy trochę dziwny sposób doładowywania portfela ma ten lvlup, zawsze jak pamiętam przelewem = 100 % tego co wysłałeś a tam przykładowo wysyłasz 10zł przelewem a masz z tego  7,70 ;__; 

crafthost tylko 3 opcje, za 30 zł bez limitu, już widzę to bez limitu a jakieś cloud vps to wątpie bym tam ogarnął xD 

@Aides Ty ten swój serwer masz na tym hostingu o którym piszesz? Skąd taki voucherek można tam zdobyć? :D 

btw. a o hostingu titanaxe co sądzicie ? 

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Ja z mojego doświadczenia poleciłbym ci hosting titanaxe. Mam na nim serwer, nie ma problemu z nim od kąd go mam, support odpowiada bardzo sprawnie. W każdej chwili można zmienić pamięć ram serwera. Dodadkowo są vouchery - kod na dany przedmiot z is za free. Można też kupić unich domenę i łatwo ją podpiąć oczywście wszystko jest w przestępnych cenach.

Jak masz jakieś pytania dot. Hostingu pisz śmiało. 

Opublikowano

@Manna;3 Nawet nie myśl o titanaxe :P

Miałem serwer u nich przez ok. 8 miesięcy i same problemy...

I tak mój serwer znajduje się na tym hostingu, jedyne problemy jakie są to tylko wtedy gdy coś robią z maszynami.

W dodatku serwer działa 15h i zjada 2-3gb :) A na titanaxe sam start zjadał 2gb i po 2h nabijało do 6gb

Lista kodów:

XA-52-VS 
PG-42-DA 
IE-63-GV 
53-DA-FS 
LP-23-F3 
K4-P2-KD 
O2-D3-CA

Możliwe, że są wykorzystane...

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
16 minut temu, Aides napisał:

@Manna;3 Nawet nie myśl o titanaxe :P

Miałem serwer u nich przez ok. 8 miesięcy i same problemy...

I tak mój serwer znajduje się na tym hostingu, jedyne problemy jakie są to tylko wtedy gdy coś robią z maszynami.

W dodatku serwer działa 15h i zjada 2-3gb :) A na titanaxe sam start zjadał 2gb i po 2h nabijało do 6gb

Lista kodów:

XA-52-VS 
PG-42-DA 
IE-63-GV 
53-DA-FS 
LP-23-F3 
K4-P2-KD 
O2-D3-CA

Możliwe, że są wykorzystane...

Serwer tyle zjada poniewaz np. Gdy masz wykupione 5gb i na serwerze jest malo osob wykorzytanie ram samo z siebie wzrasta ( poczytaj sobie na roznych forach ) np. Gdy kupisz 7 gb ram na serwerze jest 0 osob serwer zuzyje ok. 3/4 gb ram przy tym ze nikogo na serwerze nie ma a gdy masz wykupione 3gb i jest 0 osob na serwerze to serwer zuzyje ok 2gb ram a wtedy gdy gracze wchodza serwer stabilizuje sie i przy 10 graczach bedzie zjadal tyle samo ramu gdy bylo na serwerze 0 osob 

Opublikowano

Titanaxe.com

Mam tam bardzo długo serwer i nie ma żadnych problemów, a to co napisał @Aides jest nie prawdą (no chyba, że masz 40 pluginów, plugin skript a w nim skrypt na np. schowek xDD)

U mnie ram przy 50 osobach był ok. 2-3 GB

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki hosting?
Opublikowano
13 godzin temu, MsDaniel napisał:

Hostandplay najlepszy. 2 miejsce enderchest

Hostandplay jest prowadzone przez enderchest. Po drugie nabijasz sobie posty i piszesz bzdury, ale już nie patrząc na to, jeżeli uważasz że to najlepsze hostingi to zobacz na inne oferty np. LvlUP.

Opublikowano

Pukawka? Obecnie najgorszy hosting minecraft. U nich kupno serwera to loteria. Albo będziesz miał serwer na dobrej maszynie, albo trafisz na taki serwer gdzie będzie ci wszystko lagować na +50% obciążeniach. Jedyny hosting który mogę polecić na chwilę obecną to TitanAXE, ewentualnie hostandplay (enderchest), ale bardziej polecam hostandplay. Kupuj na TitanAXE, nie marnuj czasu.

Grands Gerther Givenchex

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 2/6/2018 o 19:19, Givenchex napisał:

Pukawka? Obecnie najgorszy hosting minecraft. U nich kupno serwera to loteria. Albo będziesz miał serwer na dobrej maszynie, albo trafisz na taki serwer gdzie będzie ci wszystko lagować na +50% obciążeniach. Jedyny hosting który mogę polecić na chwilę obecną to TitanAXE, ewentualnie hostandplay (enderchest), ale bardziej polecam hostandplay. Kupuj na TitanAXE, nie marnuj czasu.

Obciążenie jest równoważone na wszystkie maszyny.
W każdej chwili można za darmo przetestować serwer i przekonać się samemu o jakości:
http://pukawka.pl/strona,22.html
Co ważne serwery testowe zakładają się na maszynach produkcyjnych, więc są to bardzo wiarygodne testy.
Do tego bardzo dobra pomoc techniczna:

8wz2Ebj.png

Lista serwerów Minecraft (nie pełna, bo nie każdy chce udostępniać serwer na liście):
http://serwery.pukawka.pl/wer,minecraft.html

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@mine_master

Cytat

Obciążenie jest równoważone na wszystkie maszyny.

No chyba tak nie powinno być? Obciążenie mojego serwera kupionego u was powinno być spowodowane tylko przeze mnie a nie przez inne serwery.

Cytat

Lista serwerów Minecraft (nie pełna, bo nie każdy chce udostępniać serwer na liście):
http://serwery.pukawka.pl/wer,minecraft.html

Nwm po co pokazujesz to listę serwerów. W 99% to serwery aktualnie puste więc to nie jest dobre zachęcenie by kupować na waszym hostingu. 

Opublikowano
10 godzin temu, DreaMPL96 napisał:

@mine_master

No chyba tak nie powinno być? Obciążenie mojego serwera kupionego u was powinno być spowodowane tylko przeze mnie a nie przez inne serwery.

Nwm po co pokazujesz to listę serwerów. W 99% to serwery aktualnie puste więc to nie jest dobre zachęcenie by kupować na waszym hostingu. 

Każdy rodzaj hostingu polega na współdzieleniu przez wielu klientów danej puli zasobów, w tym przypadku fizycznej maszyny.
Jedynie przy wynajmie serwerów dedykowanych masz sytuację w której tylko i wyłącznie do Twojej dyspozycji jest 100% zasobów tej maszyny, czyli tylko Twój serwer generuje obciążenie.

Lista serwerów została pokazana aby pokazać, że mamy dużo klientów, co pośrednio wskazuje na wysoką jakość usługi w przystępnej cenie.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jaki hosting wybrać pod dany tryb i daną ilość pluginów?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli potrzebujesz około 50 slotów to polecam ci TitanAxe lub CraftServe. Zawsze pamiętaj jeśli ma być więcej pluginów, graczy to najlepiej, żeby hosting był droższy.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...