Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi mimo normalnego pingu

D4MI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, od jakiegoś czasu w trakcie gry w csa mam do czynienia ze strasznymi lagami. Cały czas mam uruchomionego net grapha, który pokazuje ping w przedziale od 50 do 80, podczas skoku np z 50 do 63 nastepuje cofka. Internet jest radiowy i zdarza się ze czasami wywali 400 pingu (korzystam z kabla, nie z wi fi), ale wtedy zrozumiałe jest, że laguje. Co jednak w takim przypadku gdy ten ping zwiększa się o 10 i mimo to jest przycinka. Nie jest to na pewno wina komputera, mam stałe 300fps, czasami spadki do min. 180, komputer regularnie sprawdzany antywirusem. Co ciekawe problem wydaje się występować tylko w csa bo gdy np. odpale fortnite to wszystko jest w porządku. Lagi w csie występuje glównie od godziny 16, ale skoro mam je tu, to czemu nie ma ich w innych grach. Ponadto w momencie ów "laga" ja odczuwam go nieco mniej natomiast osoba, która zginęła i mnie ogląda  ledwo widzi co dzieje się na ekranie bo tak tnie.... Nie wiem na prawde co sie dzieje, nie jestem też jakiś zielony w tematach sieciowych i próbowałem juz wielu rzeczy, nic jednak nie działa... pingi w cmd stabilne, cs był juz raz odnstalowany(nie usuwałem jednak autoexeca i configu ale nie sądze by tu leżał problem). Najbardziej zastanawia mnie jednak czemu nie doświadczam tego w innych grach, czyżby cs był jakoś bardziej na  to  wrażliwy? nie raz jednak widze osoby  z pingiem powyżej 100 i wszystko im działa normalnie... Jeśli ktoś ma jakies pomysły to proszę o pomoc, tylko nie piszcie czegoś w stylu sprawdz czy jakieś programy nie działają w tle czy cos takiego. Z góry dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...