Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 2200zł

TheParkourPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2200
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Część elementów teraz, a resztę na początku lutego.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? brak, 1366x768
Do czego ma służyć komputer? Gry
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chłopaki sprawa jest prosta. Chcę za 2200zł złożyć jak najwydajniejszy zestaw do gier. Z tego powodu zdecydowałem że wszystkie części mogą być używane (chyba że powinno być coś nowego). Na ten moment mam do wydania ok 1400zł, za tą kwotę chciałbym kupić te bardziej ważne elementy czyli grafika i procesor, bo wiadomo jak to z cześciami używanymi, raz są a raz ich nie ma. W lutym za pozostałą kwotę ok 700-800zł dokupić resztę: zasilacz, płyta główna, ram, dysk, obudowe. Celowałem w GTX 970 od gigabyte i jakiś procesor i5-4xxx ale wy macie większe pojęcie na ten temat. Oczywiście początkowy budżet nie musi zostać przeznaczony w 100% na grafe i proc, podałem tylko ile na ten moment mogę wydać.
Czy części mogą być używane? Muszą :D

2a0c2mq.png

Opublikowano

Nie kupuj na raty. Przyjdź jak już będziesz miał pełną kwotę/będzie zdecydowany zakupić wszystko.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
22 minuty temu, miszkurkam napisał:

Nie kupuj na raty. Przyjdź jak już będziesz miał pełną kwotę/będzie zdecydowany zakupić wszystko.

Czemu nie kupować na raty? Przecież kupowanie używanych części może trochę potrwać zanim znajdzie się coś w dobrej cenie.  

2a0c2mq.png

Opublikowano
1 minutę temu, TheParkourPL napisał:

Czemu nie kupować na raty? Przecież kupowanie używanych części może trochę potrwać zanim znajdzie się coś w dobrej cenie.  

My Ci podamy dokładnie linki do aukcji, bo nie jesteśmy w stanie Ci podać dokładnie za ile możesz najniżej szukać podzespołów. Teraz podamy Ci cenę A, a jak będziesz chciał kupić to może podzespołu za taką cenę nie być przez miesiące.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano
47 minut temu, miszkurkam napisał:

My Ci podamy dokładnie linki do aukcji, bo nie jesteśmy w stanie Ci podać dokładnie za ile możesz najniżej szukać podzespołów. Teraz podamy Ci cenę A, a jak będziesz chciał kupić to może podzespołu za taką cenę nie być przez miesiące.

Rozumiem, w takim razie temat odświeże za 2-3 tygodnie. Pozdrawiam 

2a0c2mq.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra chłopaki jeśli nikt nie jest w stanie pomóc to doradzcie chociaz część elementów. Grafika to GTX 970 od Gigabyte, procek i5-4670k na plycie ASRock Z87 Extreme 4, dysk Toshiba p300, może mi ktoś dobrać jakiś ram do tego reszte? Zostaje jakies 335zł ale można to nagiąć jednak wolałbym nie, ewentualnie procka zmienić czy coś, pomózcie coś. Buda myslalem nad Genesis Titan 660 Plus wychodzi za nią 130zł.

@EDIT

Myślałem też żeby odpuścić OC i kupić i3-8100 ale wtedy płyta do wymiany i nie mam pojęcia jaka i czy nie wyszłoby drożej. 

23 minuty temu, TheParkourPL napisał:

2a0c2mq.png

Opublikowano
Dnia 11.02.2018 o 12:31, TheParkourPL napisał:

Widzę że brak pomocy, temat do zamknięcia. 

masz już tą kase ? 

Pomogłem ?? like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...