Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odebranie przesyłki kurierskiej

Fighter32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! W necie nie mogę nic znaleźć, więc zapytam tu, może ktoś mi pomoże. Przyszła na mój adres paczka. Przywiózł ją kurier, który ostatnio kilka razy u mnie był. Dzwoni, mówi, że paczka na mój adres. Wynajmuję mieszkanie i pod adresem są 4 kawalerki. Zapytałem czy będę mieć problemy jak odbiorę paczkę. Kurier powiedział, że mogę ją nawet wywalić, ale jak nie dostarczy to on będzie mieć problem. Podpisałem, zabrałem paczkę i zostawiłem na klatce schodowej. Jednak paczka jest na jakieś włoskie nazwisko, nadawcą jest firma meblarska z Włoch. Paczka spora, opłacona. Zostawiłem ją rano na klatce schodowej i ciągle tam stoi. Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Czy mogą mnie znaleźć i coś z tym zrobić? Za dwa tygodnie wyprowadzam się z tego mieszkania, nie jest ono na moje nazwisko wiec raczej nikt mnie nie znajdzie po obecnym adresie, jednak trochę się obawiam. Czy może lepiej pogadać z sąsiadami i jeśli nie jest to ich paczka to zanieść zgubę na komisariat i powiedzieć co i jak? Pomóżcie proszę :(

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Jak się podpisywałeś to już jest trochę gorzej. 

A kiedy dostałeś tę paczkę? Osoba, która ją zamawiała na pewno dostała potwierdzenie odbioru, więc jeśli nie dostała paczki to na pewno skontaktowała się z firmą kurierską, ktoś by w tej sytuacji do ciebie wpadł. 

Kurier przychodził kilka razy? Powinien zadzwonić na numer telefonu zamawiającego, który  z pewnością dostał. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wynajmuje kawalerke w domu, są tu jeszcze 3 inne, ale adres jeden. Równie dobrze mógł to być ktoś z jednego z tych 3 mieszkań. Paczka przyszła z Włoch i jest na nazwisko jakiegoś Włocha. 

Kurier przyjeżdżał do mnie wcześniej pod ten adres dlatego zadzwonił na mój numer telefonu.

27042882_588607348151208_926457779_n.jpg

300 350 400 500 1000

Opublikowano
On 1/19/2018 at 8:55 PM, Fighter32 said:

Siemanko! W necie nie mogę nic znaleźć, więc zapytam tu, może ktoś mi pomoże. Przyszła na mój adres paczka. Przywiózł ją kurier, który ostatnio kilka razy u mnie był. Dzwoni, mówi, że paczka na mój adres. Wynajmuję mieszkanie i pod adresem są 4 kawalerki. Zapytałem czy będę mieć problemy jak odbiorę paczkę. Kurier powiedział, że mogę ją nawet wywalić, ale jak nie dostarczy to on będzie mieć problem. Podpisałem, zabrałem paczkę i zostawiłem na klatce schodowej. Jednak paczka jest na jakieś włoskie nazwisko, nadawcą jest firma meblarska z Włoch. Paczka spora, opłacona. Zostawiłem ją rano na klatce schodowej i ciągle tam stoi. Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Czy mogą mnie znaleźć i coś z tym zrobić? Za dwa tygodnie wyprowadzam się z tego mieszkania, nie jest ono na moje nazwisko wiec raczej nikt mnie nie znajdzie po obecnym adresie, jednak trochę się obawiam. Czy live może lepiej pogadać z sąsiadami i jeśli nie jest to ich paczka to zanieść zgubę na komisariat i powiedzieć co i jak? Pomóżcie proszę

Don't be afraid. I once received a package meant for someone else (expensive one). Nothing happened. You did nothing wrong.

• tripipi zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...