Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łączenie OTS z VPS (nazwa.pl)

Avrillen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś zakupiłem na stronie nazwa.pl VPS, aby postawić na nim OTS'a. Niestety nigdy nie bawiłem się w żadne dedyki, vps'y etc. a stawiałem serwery jedynie na swoim komputerze. Jest ktoś w stanie wytłumaczyć jak dodać OTS do tego VPS'a? 

Opublikowano
1 godzinę temu, rafaeru napisał:

Jaki system ?

Windows:

Linux:

Opisałeś tam jak postawić ots na własnym komputerze, a ja wykupiłem sobie już VPS i nie wiem jak "wrzucić" do niego swój ots :(

Opublikowano
4 godziny temu, Avrillen napisał:

Opisałeś tam jak postawić ots na własnym komputerze, a ja wykupiłem sobie już VPS i nie wiem jak "wrzucić" do niego swój ots :(

VPS'a traktujesz jak 'własny komputer'. Powinieneś mieć do niego dane, które użyjesz do połączenia się przez np. pulpit zdalny, lub program trzeci. Chyba że wykupiłeś vps tylko z dostępem do konsoli(raczej mało prawdopodobne) to masz problem.Pozdrawiam

Pozdrawiam Wszystkich :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, zamierzam swojego otsa wrzucić na serwer przez Windowsa

Na swoim pc ots działa i mam tak: 

Na C: stronę www i w tym w config.php mam sciężkę adresu do ots, który znajduje się na dysku D., np mam tak:

Cytat

# Account Maker Config
$config['site']['serverPath'] = "D:/Gry/Własnyots/Server/"; 

Na D: ots z silnikiem

Odpalam tak "theforgottenserver" z dysku D, właczam klienta i działa.

Ale tak mam na swoim pc.

Teraz jak to zrobić na serwerze wykupionym.

I mam tu kilka pytań.

1. Na serwerze w folderze public.html - kopiuje zawartość strony www a zrobić z config.lua

Cytat

# Account Maker Config
$config['site']['serverPath'] = "Co tu mam wpisać, host?, scieżka do czego?/"; 

2. Do jakiego folderu lub jaka nazwa folderu stworzyć aby wrzucić ots z silnikiem.exe?

3. Czy ścieżka z pkt 1 powinna być scieżką do ots z silnikiem exe?

4. Czy silnik ots z exe należy zmienić na jakiś plik, typu sql lub jakiś inny jeszcze

5. Co z database.sql w który jest w folderze z ots silnikiem, - u siebie na kompie importowałem ten plik w utworzonej bazie danych w myphpadmin.

Czy dobrze myśle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...