Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer spadki fps PILNE :/

robby1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem kompa 3 dni temu wydałem na niego 4 tys równe samo pudło i mam fps w przedziale 120-150 w cs go co jest żenada bo miałem kompa rok temu i miałem gorsze podzespoły a miałem 250-300 fps to samo czasem np jak strzelam w goscia to skacze ping internet mam z telefonu bo u mnie na wsi nie ma swiatlowodow i lepiej odbiera ale jest okolo 2.5-30 czyli w miare dobry ale czesto mam lagi wczesniej mialem internet bezprzewodowy i bylo 10 gdzies bo tyle max u nas z orange np odbiera i nie mialem takich scin a modem mialem dalej od kompa a teraz telefon przy samym komputerze i w sumie ping maly a czesto skacze nie wiem dlaczego .... jak na telefonie nie siedze jak gram. :/ zrobilem tak podpiąłem kompa zainstalowalem sterowniki z plytki do karty graficznej i do plyty głownej chyba najnowsze i wylaczylem synchronizacje ogolnie kompa ustawilem pod wydajnosc wbijam do cs i 120-150 fps ja to czuje gra mi sie dziwnie jakos co moze byc nie tak prosze o pomoc szybka bo nie wiem co robic HELP ;/

Opublikowano

Trudno tu odpisać bez podania specyfikacji komputera ale mogę obrazowo nasunąć Cię na odpowiedź, jeśli posiadasz procesor AMD konieczna jest aktualizacja BIOSu, znajdziesz ją na Internecie jeśli posiadasz system operacyjny Windows 10 to musisz trochę odciążyć dysk twardy (miałem ten problem na laptopie) w Internecie znajdziesz poradnik jak w szybki i łatwy sposób odciążyć dysk wystarczy fraza u wujka Google:"zbyt duże zużycie dysku Win 10"

Jeśli jednak to nie owe problemy przybliż nieco specyfikację a postaram się pomóc

Co do internetu możesz skontaktować się z usługodawcą i wytłumaczyć mu swój problem on powinien Cię skierować.

Opublikowano

Procesor AMD RYZEN 5 1600 SIX CORE 3.2
karta Nvidia gtx 1060 gigabyte
plyta tomahawk b350
znalkazl bys mi ta atualizacje biosu do amd?

wpisałem taka komende wmic bios get smbiosbiosversion w cmd i wyskoczylo mi ze wersja biosu 1.70 dobra to?

te fps sa 80-120 wiec na pewnoi cos zle zrobione jest bo powinno nyc min 200 + przy takim sprzecie

Ref

Opublikowano
Dnia 10.01.2018 o 08:14, robby1211 napisał:

Procesor AMD RYZEN 5 1600 SIX CORE 3.2
karta Nvidia gtx 1060 gigabyte
plyta tomahawk b350
znalkazl bys mi ta atualizacje biosu do amd?

wpisałem taka komende wmic bios get smbiosbiosversion w cmd i wyskoczylo mi ze wersja biosu 1.70 dobra to?

te fps sa 80-120 wiec na pewnoi cos zle zrobione jest bo powinno nyc min 200 + przy takim sprzecie

Ref

Wejdz na strone amd to sobie sam poszukasz aktualizacji do biosu. To nie takie trudne.

Najpewniej przez obciazony dysk jest tak , a nie inaczej w twoim wypadku i/lub nowe czy tez przestarzale sterowniki moga powodowac ten problem. Jest masa czynnikow sprawdzaj wszystko po kolei. Moze sie rownie dobrze okazac , ze wadliwa plyta. A jesli masz gwarancje to odeslij go bez grzebania w srodku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...