Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pęknięcie air maxów od wewnątrz z tyłu

Z4raki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pękł mi dziś jeden but air max, a dokładnie od wewnątrz z tyłu i ociera mnie to nad piętą, po prostu kawałek tej konrtukcji twardej jest oderwany i materiał rozdarty. Podlega to reklamacji? Dodam, że są to moje drugie air maxy i w poprzednich miałem to samo, a w jordanach, jakiś innych butach nike i adidas nie robiło mi się coś takiego. Dodam, że butów nie mam mam kilka długo, ani razu w nich nie biegałem

Opublikowano

Zaczerpnęłam trochę informacji z internetu i znalazłam wpis na forum, gdzie pewien internauta opisał podobny problem - Również zakupił buty NIKE Air Max i tak samo jak Tobie pękły mu. Jak pisze ten mężczyzna: ''Po tygodniu czasu poszedłem do sklepu zapytać czy reklamacja została już rozpatrzona, Pani poinformowała mnie, że tak, jednak reklamacja nie została uznana, ponieważ jak piszę w opinii wydanej przez rzeczoznawcę:
"Materiały podeszew, w częściach piętowych, przy systemach amortyzacyjnych oraz w częściach przednich po stronie wewnętrznej zostały uszkodzone w wyniku działania zewnętrznych sił mechanicznych(...) nadepnięcie na nieznaną przeszkodę terenową np. wystające kamienie może spowodować wyłamanie się fragmentów pianki poliuretanowej i trudno za to winić producenta".

Ciężko stwierdzić, ponieważ sprzedający może się upierać, że zniszczenie zostało spowodowane z Twojej winy - Najlepiej jakbyś udał się do sklepu w którym zakupiłeś obuwie i po prostu pokazał obsłudze pęknięcie.

Dodam, iż kiedyś upuściłam telefon i zbiła mi się szybka (kompletnie nic nie działało) - Oddałam go do reklamacji, choć wina leżała po mojej stronie i naprawili mi go. 

Być może są jakieś szanse - Warto spróbować.

Opublikowano

Sporo zależy od tego, z jakiego sklepu zamawiałeś. Niemniej jednak spójrz na stronie, jak dokonać u nich reklamacji i spróbuj odesłać buty, zawsze są jakieś szanse.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...