Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami

Neduxes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komp:

Gtx 1060 6gb

Ryzen 5 1600 (6 rdzeni, 12 wątków)

16 GB ramu

win 10 pro 

Xbox off

4:3 1280x1024

ustawienia low (oprócz cieni)

60hz

Generalnie grając faceity, inne ligi wszystko jest ok fps na poziomie 250/300 natomiast zastanawia mnie fakt czemu na dm'ie fps potrafią mi spaść do nawet 80. Ma ktoś jakiś pomysł czym to może być spowodowane?

(Testowane na 5 serwerach dm'owych polskich i zagranicznych)

Opublikowano

Czemu spada? 24 graczy + 128 tick i muszą spaść fpsy. Silnik generuje wszystkie dźwięki, wszystkie modele, a dodatkowo jak nie masz cl_forcepreload 1 to może przyciąć fpsy jak ktoś się łączy z serwerem.

Opublikowano

Ogolnie popatrz na poradniki jak poustawiac cs go pod ryzena, bo to nie jest tylko wlaczenie obslugi wielu watkow :) Podkrec procesor nawet na BOXie mozesz to zrobic, chociaz zalezy tez jaka masz plyte, chociaz wcale nie trzeba miec topowego modelu, wystarczy posredni chipset, poprawa bedzie wyraznie zauwazalna. Ogolnie to jest tak ze w cs go ryzen 5 1400 ma praktycznie identyczna wydajnosc w cs go przez to, ze cs go nie dokonca sobie radzi w wykorzystaniu tylu rdzeni.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Z tego co pamiętam to któraś z opcji dźwięku w samej grze potrafiła również zmniejszyć FPS'y. Lecz dokładnie nie pamiętam, dawno już nie grałem.

8N7XdB8 - Imgur.png

Opublikowano

Na serwerach DM jest więcej ludzi niż na np: Faceit. I tak krótko i na temat musi bardziej pracować na serwerach gdzie jest np 30osób niż na tych co jest 10. A wgl to Masz 60Hz monitor to nie powinieneś tego odczuć :)

Pomogłem? Daj +

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...