Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże spadki FPS w CS GO

Jacob1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio mam duży problem z cs a mianowicie gdy stoję na spawnie fps są w miarę okej ok.70-80, ale gdy już ruszę zaczynają spadać 50-60 a gdy już sie strzelam fps potrafią spaść do 20-30 fps, dodam że nie dawno był robiony format, czyściłem cały komputer w środku i nic, kiedyś miałem stałe 70-80 fps czasem nawet do chodziło do 100. ogólnie dziwny przypadek a niskich detalach cs  chodzi jak na wysokich. proszę bardzo o pomoc. Męczę sie z tym problemem około  pół roku. 

Podzespoły : 

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+  2.80 GHz

Karta graficzna : NVIDIA GeForce GT 630

Pamięć Ram : 4GB 

Windows : 10 pro 

Opublikowano

Sterowniki zaktualizowane?

Ogólnie Valve wprowadziło dużo aktualizacji które pogarszają wydajność.

Sprobój podkręcić procesor może to coś da :)

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Zaktualizowane, właśnie wiem czekałem na jakąś aktualizacje i owszem były ale to nic nie pomogło :/  Podkręcałem ale mogłem tylko do 2.93 i to nic nie pomogło. 

Opublikowano

Tak, usunąłem go z komputera wgl.

Może być to wina procesora ? ostatnio jak zaglądałem do środka to pasta na procku była troche skamieniała dodam że nie była wymieniana około 5 lat. 

Opublikowano

Na pewno wyłącz XBOX. Dopisz jakieś komendy startowe, poszukaj mnóstwo ich jest. A jeżeli masz z tym aż taki problem to możesz zainstalować Windows 7.

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Na net_graphie podczas strzelania wywala Ci wysoki % choke? Wydaje mi sie ze trzeba poustawiac cs go, bo fpsy sa mniej wiecej jakich mozna sie spodziewac i tak, ustaw mu wysoki piorytet przedewszystkim i zobacz czy cos sie stanie.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wypowiem się trochę, ponieważ mam te samą kartę graficzną ;P Otóż karta sama w sobie jest do gier słaba, ALE CS:GO na najmniejszych przebijał ponad 100fps, co dało przyjemną grę. Po przeinstalowaniu systemu, mam taki sam problem jak Ty w tym momencie, jest spoko fps- zaczynam biec-spadek-strzelanie/akcja-klatki. Sprawdziłem już milion sposobów, dodawanie parametrów startowych, priorytet, zasilanie, pełna wydajność, odciążenie komputera interfejsem Windowsa, szperanie w Panelu NVIDI. Nic, kompletnie nic nie pomogło. Jeżeli ktoś znajdzie rozwiązanie to proszę o pomoc, założyłem podobny temat wczoraj ale 0 odpowiedzi. A Ty spróbuj ustawić ustawienia w Panelu NVIDII.

Odpal panel-  Zarządzanie ustawieniami 3D-"ustawienia programu"-znajdz csgo.exe- i pokolei:

-maksymalna liczba wstępnie renderowanych klatek - 4
-optymalizacja wątkowa - włącz
-pamięć podręczna jednostki cieniowania - włącz
-potrójne buforowanie - włącz
-synchronizacja pionowa - wyłącz
-Tryb zarządzania energią - Preferuj maksymalną wydajność  

Mi nie pomogło, ale może Tobie pomoże. Prosiłbym też zajrzeć do mojego tematu. POzdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...