Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena/pomoc w zmianie lub modernizacji PC.

Gaju323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chciałbym zmienić/zmodować ewentualnie sprzedać i kupić nowy zestaw. Ten ma już kilka lat i nie jest już takim wyjadaczem jak kiedyś.

Procesor: I7-3770k
Karta graficzna: Gigabyte Geforce gtx760 Windforce OC, 2GB
Płyta główna: Asus P8b75v

Dysk Seagate Barracuda (1tb)
Dysk ssd Samsung Evo (prawdopodobnie samsung ssd 850 evo 250gb)

GoodRam DDR3 PLAY 8GB BLACK CL10 (1600mhz)
Zasilacz: be quiet! SYSTEM POWER 7 700W (BN146) 80+ SILVER (BN146) BULK

Nie wiem czy jest sens go w jakiś sposób modernizować.. Patrząc na ceny to wydałem na niego 4,7K (pięć czy tam 4 lata temu). Dzisiaj musiałbym za sprzęt działający podobnie jak na tamte czasu około 6k.

Jak na razie mam tylko 3k jakichkolwiek oszczędności.. Powiedzmy 3,5k. Dalej oszczędzam :/ Ciężkie życie studenta. Nie wiem też za bardzo jaką kwotę obrać za cel by złożyć dobry komputer. Proszę o wszelkie rady.

Opublikowano

Wedlug mnie latwa sprawa, tym bardziej ze sam napisales iz dalej oszczedzasz, kup sobie teraz gtx 1080, albo chociaz jakas 1070, boost bedzie ogromny, a platforma obecna da jako tako rade, wymienisz ja w przyszlosci jak uzbierasz na cos sensownego. (takiej i7 na r5 1600 bym nie zmienial, jak juz to na r7 1700, co do inteli no to raczej i5 8600k przynajmniej)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Myślałem nad Intelem jakimś.. Najlepiej I7.. One są ponad czasowe i utrzymują swoją przydatność na kilka lat... Moja I7  była wyprodukowana w 2013, a dalej jest dobrym procesorem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...