-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
kapko
kapko
Witam mam kilka pytań, jeszcze nie do końca wiem co robię, ale próbuje znaleźć adres odpowiadający za id mapy. Gra za każdym ponownym uruchomieniem przyjmuje nowe adresy, więc wygooglowałem, że należy w tym przypadku użyć pointer scannera. Po kilku skanach skończyłem z tymi 4 wynikami, z początku myślałem, że się udało ale po wykonaniu ruchu postaci, adresy zmieniały się na krótko i przybierały wartość 0 lub ?? ale po chwili wracały do prawidłowego oczekiwanego wyniku. Proszę o jakiekolwiek wskazówki co do tematu, chciałbym też wiedzieć jak mogę taki pointer wpisać do kodu w dokumencie cpp. Cała rzecz ma polegać na tym zapisie - if(adresmapy==x), dlatego zależy mi aby ta wartość była stała i zmieniała się tylko wtedy jeżeli rzeczywiście zmieni się w grze. Jeżeli robię coś kompletnie źle, mógłby ktoś udzielić porad?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.