Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ultrabook do 3500 zł dla studenta

DeQUK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

przymierzam się do zakupu laptopa/ultrabooka do kwoty 3500 zł. 

Wymagania osobiste:

- płynność działania(dysk SSD lub lepszy(M2, pod PCI?)

- procesor Intel Core i5

- 8 GB pamięci operacyjnej

- w miarę wytrzymała bateria

- niska awaryjność

- nie musi być na nim zainstalowany system operacyjny, gdyż oryginalny klucz na następne stanowisko posiadam.

Czy znajdzie się coś w tej cenie co spełni moje wymagania ? Bardzo proszę o propozycję poszczególnych modeli.

Bardzo dziękuje za pomoc, dequk.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Większość Ultrabook i tak sprzedawana jest z systemem ASUS ZenBook UX410UA-8 i3-7100U/8GB/1TB/Win10
Dobrej jakości matryca FULL HD IPS, solidne aluminiowe wykonanie, podświetlana klawiatura, przyzwoite wyniki pracy na baterii, miejsce na dysk SSD m.2.

Acer Swift 3 i3-7100U/8GB/256/Win10 FHD IPS
Matryca FULL HD matowa, aluminiowe wykonanie, podświetlana klawiatura, przyzwoity serwis od Acera.

Najwydajniejszy nowy model ze stajni Della - Dell Inspiron 5370 i5-8250U/8GB/256/Win10 R530 FHD
Procesor 7 generacji 4 rdzeniowy, matryca FULL HD matowa, aluminiowa obudowa, dobry serwis gwarancyjny od Della.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
Dnia 18.12.2017 o 14:44, Velociraptorus napisał:

A kiedy konkretnie zamierzasz kupić? Tydzień? Miesiąc? Kwartał?

Pierwszy kwartał 2018, jednak jeżeli coś ciekawego ma się pojawić godnego uwagi to mogę poczekać do połowy roku, główną kwestią jest to ile wytrzyma uszkodzona matryca w moim obecnym laptopie.

CAMDNAx.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 22.12.2017 o 10:26, Velociraptorus napisał:

No to przyjdź tutaj tydzień przed zakupem, a nie kilka miesięcy. Teraz nie ma sensu czegokolwiek polecać.

Jednak praca z uszkodzoną matrycą nie jest już komfortowa i bedę kupował urządzenie w ciągu dwóch tygodni, więc proszę o pomoc.

CAMDNAx.png

Opublikowano
Dnia 10.01.2018 o 14:59, Velociraptorus napisał:

Ten laptop ma być w jakimś dużym stopniu nastawiony na granie? Czy może w ogóle nie zamierzasz na nim grać?

Grafika może być nawet zintegrowana, nie gram na laptopie. Liczy się dla mnie najszybsza praca systemu(procesor, dysk).

Cena: może zostać zwiększona max do 3500

CAMDNAx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...