Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój komputer - dlaczego tak mało fps(spadki), co zrobić?

Kiniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż ogólnie kupiłem sobie laptopa (tak wiem laptop nie jest do gier) do gry w metina2 i metin chodzi mi elegancko wtedy kolega uznał, że pójdzie mi cs:go, więc kupiłem tego cs'a, a problem jest taki, że mam od 50 do 240 fps... Cały czas tak latają, średnio trzymają się koło 200, ale nagle spadają do 50. Co tu zrobić? 

Procesor: Intel Core i5-6300HQ

Pamięć Ram : 16GB

Karta Graficzna: Nivida Geforce GTX 960M

System: Windows 10

Czy ten laptop nada się do gry w cs:go choćby w stałych 140 fps'ach? 

Opublikowano

raczej! :)

59403079407063995867.png

64135950294189799799.png

CS śmiga na stałych 150fps w porywach 200+ :)

a spadek fps może być spowodowany włączoną aplikacją XBOX DVR czy jakoś tak to leciało :D wyłącz ją w pi... ;), aktualizacje (może jakieś w tle się pobierają) polecam też sprawdzić, jeżeli się mylę to niech się odezwie jakiś fachowiec :D 

Opublikowano

Laptopy przewaznie maja takie spadki fps musisz sie przyzwyczaić :/

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano

Może dodam, że początkowo właśnie nie było tych spadków... Oraz w innych grach jak sprawdzałem także nie ma spadków. ;/

Opublikowano
15 godzin temu, Kiniec napisał:

Może dodam, że początkowo właśnie nie było tych spadków... Oraz w innych grach jak sprawdzałem także nie ma spadków. ;/

Na starcie to zmień system, bo sądzę że masz Win10 a na tym systemie są problemy, jeżeli chodzi akurat tutaj o fps'y.

Komputer nie przegrzewa się? Jak wyglądają temperatury w stanie spoczynku, jak i przy odpalonym cs'ie?.

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...