Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie FPS'ów w Każdej grze

SopeloPT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Zapewne część z was ma komputery po 3, 4 tysiące - a druga część te dość przestarzałe, które już nie tetnią życiem jak jakieś 10 lat temu, a nie mają pieniędzy aby sprawić sobie nowy.

Mam dla was kilka skutecznych sposobów. ;)

1): Menedżer Zadań.

A więc klikamy CTRL+ALT+DELETE. Gdy mamy Win8/Win10 Musimy kliknąć "Otwórz menadżera zadań" Jeśli mamy Win7 i w dół, to otworzy sie nam sam.

1 poradnik.png

Następnie wybieramy okno, w moim przypadku na przykład. Samp.Exe, klikamy na niego prawym przyciskiem myszy.(PPM).

poradnik 2.png

Gdy już to zrobiliśmy klikamy "Przejdź do szczegółów"

poradnik3.png

Następnie mamy podkreślony proces. Klikamy na niego prawym przyciskiem myszy.

poradnik4.png

Gdy już to zrobiliśmy najeżdzamy na "Ustaw priorytet" z rubryki wybieramy Wysoki.

poradnik5.png

Po czym wszystko zatwierdzamy. - A, i nie wierzcie w te brednie że może sie komputer przegrzać. Jak komuś się spali po daniu na Wysoki proces gry po wyłączeniu innych aplikacji to musi być hardkorem! :O

2): Ustawienia.

Zmniejsz ustawienia graficzne. Roździelczość, Grafika - i tak dalej. Jeśli masz problemy z tym to śmiało zadawaj pytania w komentarzu, razem z grą.

3): Wyczyść swój cały komputer jednym klikiem.

Na rynku możemy znaleźć różne programy czyszczące, takie jak jeden z najpopularniejszy. Czyli nasz dobry. CCleaner, wiele ludzi go hejtuje ponieważ znajomość tego programu skończyło sie na opróżnieniu kosza, ale to nie na ten temat. Link znajdziecie na dole. A tu króciutki poradnik jak go używać.

ccporadinik.png

Mamy tutaj ten program. Warto wyczyścić Rejestr, więc może od tego zaczniemy.

ccleanerporadnik2.png

A więc wchodzimy w Rejestr, tam klikamy Skanu by znaleźć problemy.

CC3.png

Gdy operacja sie zakończy klikamy przycisk "Fix selected Issues" po czym klikamy Tak jeśli program nas spyta czy chcemy zrobić kopie, zapisujemy ją gdzieś w dokumentach na wszelki wypadek.

Reszta jest banalnie prosta, myśle że poradzicie sobie z czyszczeniem za pomocą tego programu ;-)

4): Wyłączenie nie potrzebnych aplikacji.

Przed wejściem do gry, wyłącz programy :-) Na czerwono wykreślone te które ja na przykład bym wyłączył, Wyłącz bo to pomaga - szczególnie przeglądarke! ;-)

Komunikatory też bym wyłączył, ale niektórym mogą sie przydać do komunikacji z innymi w czasie gry.

poradnikikony.png

5):Poradnik dla posiadaczy Nvidii.

Wchodzimy na pulpit, klikamy prawy przycisk myszy i wybieramy "Panel Sterowania Nvidia"

nvidia1.png

Tam możemy zmienić grafike. (Dalsze screen;shoty bedą niebawem. Niestety laptop odmówił mi posłuszeństwa.

6): Wyczyszczenie wnęczności komputera.

Polecam czyścić komputer, chociaż raz na miesiąc. I może sie wydawać to dziwne - Przecież co nam daje czystość do wydajności komputera, FPSów?

..A no właśnie, dzięki temu podzespoły się aż tak nie grzeją, wentylacja dużo lepiej działa

Polecam: patyczki do uszu w strome miejsca, do reszty wystarczy jakaś szmatka.

Twój komputer może wyglądać jak na dole, co może znacznie obniżyć jego wydajność.

12809594_611058385708148_404445822993724785_n.jpg

U góry przykład, Komputer nie czyszczony 3 miesiące.

cCleaner: https://www.piriform.com/ccleaner

Wkrótce dużo więcej sposobów, zobaczymy co wpadnie mi jeszcze do głowy. Dużo tego było, a dużo pozapominałem ;)

A w 5): Wkrótce więcej ss'ów, laptop odmówił mi posłuszeństwa.

To by było na tyle! :)

Jeżeli chcesz abym ci odpisał dodaj do twojej wypowiedzi @SopeloPT

Opublikowano

No przecież każdy idiota ogarnia te podstawowe informacje -.-

Nic nowego, nawet głupiego zwiększana ilości RAM'u przydzielonego nie opisałeś, OC oraz innych.

Opublikowano

Nie u każdego można zmienić priorytet,  i jako administor trzeba odpalić Menadzera zadań ;P

wpisujecie w wyszukiwarkę taskmgr.exe (uruchom jako administor)

Opublikowano
15 minut temu, Maruki9889 napisał:

Nie u każdego można zmienić priorytet,  i jako administor trzeba odpalić Menadzera zadań ;P

wpisujecie w wyszukiwarkę taskmgr.exe (uruchom jako administor)

Nie, nie trzeba.

1 godzinę temu, Vosly_ napisał:

No przecież każdy idiota ogarnia te podstawowe informacje -.-

Nic nowego, nawet głupiego zwiększana ilości RAM'u przydzielonego nie opisałeś, OC oraz innych.

Uwierz, są i tacy. Mówiłem że sposoby bedą dodawane na bieżąco, poradnik jest w "pierwszej fazie" jak narazie :)

Opublikowano
4 minuty temu, SopeloPT napisał:

Nie, nie trzeba.

u mnie trzeba np. Wyskakuje "odmowa dostępu" ;P Może i u kogoś też tak być jak nie odpalisz Menadzeera jako administor

Opublikowano
10 godzin temu, TroLLu napisał:

(OSTROŻNIE!)

(SPOKOJNIE) Nie wnosisz nic do tematu, ochłoń.

8 godzin temu, Nachwile1 napisał:

Myslalem ze cos powaznego a tu jakies bzdety :D

Jak mówiłem temat będzie aktualizowany.

11 godzin temu, Maruki9889 napisał:

u mnie trzeba np. Wyskakuje "odmowa dostępu" ;P Może i u kogoś też tak być jak nie odpalisz Menadzeera jako administor

Testowałem w swojej szkole to jeszcze raz na komputerach, nie jestem administratorem jednak moge otworzyć menadżer zadań.

Opublikowano
3 godziny temu, SopeloPT napisał:

Testowałem w swojej szkole to jeszcze raz na komputerach, nie jestem administratorem jednak moge otworzyć menadżer zadań.

Ech... ile razy mam powtarzać że nie u każdego ?? to że u ciebie i w szkole to działa, to nie znaczy że każdemu musi... zastanów się lepiej i nie kozacz że jesteś jakimś znawcą wielkim

Opublikowano
3 godziny temu, Maruki9889 napisał:

Ech... ile razy mam powtarzać że nie u każdego ?? to że u ciebie i w szkole to działa, to nie znaczy że każdemu musi... zastanów się lepiej i nie kozacz że jesteś jakimś znawcą wielkim

A gdzie powiedziałem że jestem wielkim znawcą? To ty sie nie pruj, bo narazie odwalasz kaszankę, twoja teoria jest możliwa. Ale testowałem ten menadżer na Windowsach takich jak: Win7, Win8, WinXP =) Ps. Możliwe że to błachostka ale w takim czymś nie siedze ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bezsens, na koncie z prawami administratora taskmgr ZAWSZE uruchamia sie z prawami administratora czy się go uruchomi normalnie czy też z poleceniem uruchomienia jako administrator, wystarczy trochę myśleć a nie podawać bezsensowne porady. 

Na koniec  widać bezpośrednio jak  bezsensowne zabawy z programami i systemem kończą się problemem ze sprzętem. Wynika raczej z tego że nie należy brać na serio tego poradnika.  ;) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
23 minuty temu, Ktosiu napisał:

Bezsens, na koncie z prawami administratora taskmgr ZAWSZE uruchamia sie z prawami administratora czy się go uruchomi normalnie czy też z poleceniem uruchomienia jako administrator, wystarczy trochę myśleć a nie podawać bezsensowne porady. 

Na koniec  widać bezpośrednio jak  bezsensowne zabawy z programami i systemem kończą się problemem ze sprzętem. Wynika raczej z tego że nie należy brać na serio tego poradnika.  ;) 

Jak zobaczylem ccleanera to juz odpuscilem czytanie :D Niech ktos to usunie, bo jeszce komus zaszkodzi

steam: /awesomeplayer1337

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 3.01.2018 o 22:58, Oski0202 napisał:

Jak zobaczylem ccleanera to juz odpuscilem czytanie :D Niech ktos to usunie, bo jeszce komus zaszkodzi

Dnia 3.01.2018 o 22:34, Ktosiu napisał:

Cześć, sorki za to. Wróciłem po prawie roku aby spojrzeć jakie tu głupoty wypisywałem, no musze przyznać z CCleanerem to była przesada - każdy inny Anty wirus ma już lepsze czyszczenie. ;p

• Aive zmienił(a) tytuł na Zwiększenie FPS'ów w Każdej grze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...