Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WaW]problem z połączeniem się ze znajomym

biczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jako że to mój 1. post na forum :)

Przechodząc do sedna, mam taki problem że nie mogę się połączyć że znajomym ani gdy on ani gdy ja zakładam serwer. Oczywiście mamy oryginalne klucze i patch 1.7.

Do innych rozgrywek online mogę się dołączyć natomiast gdy próbujemy wbić się do siebie przez zaproszenie to wyskakuje komunikat "ta sesja gry nie jest już dostępna".

Odblokowaliśmy porty 3074 i 28960, wyłączamy zaporę w win7 ale nie możemy znaleźć rozwiązania :( Jakieś pomysły?

Opublikowano

Też miałem ten problem i nigdy go nie rozwiązałem. Włącz tryb zgodności z windows XP postaw swój server i wpisz w konsole /dedicated jak ci wyskoczy '1' to masz problem niewidoczności servera bo to jest LAN wpisz /set dedicated 2 i kumpel musi looknąć czy działa. To jest sposób z dawnego tematu z mpc forum może ci zadziała.Jeszcze sprawdź czy masz WaW dodane do firewalla bo ci może blokuje.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

OK dzięki popróbujemy. A z tymi portami to już nie wiem czy faktycznie są otwarte, bo jak sprawdzam różnymi port checkerami np. tu https://www.networkappers.com/tools/open-port-checker#.WjLikdLiYdU to pokazuje że te porty coda są zamknięte :/

Choć niby dostawca neta nie blokuje portów ale coś wygląda to podejrzanie bo na ruterze na pewno mam poprawnie skonfigurowane jak ze stronki: https://portforward.com/netis/wf2411/

Jak wpisze dedicated to konsola pokazuje mi że jewstem w trybie 0 czyli listen server, więc teoretycznie powinno działać?..

Jak wpisze dedicated 2 to wychodzi mi do konsoli jak na screenie i jest tylko takie info ]dedicated 2
dedicated will be changed upon restarting.
Hitch warning: 1028 msec frame time 

I nie wiem co wtedy zrobic? I co to za ostrzeżenie?

wawconsole.jpg

Opublikowano

Jak masz odpalony "listen server" to znaczy że nie nadajesz nawet na LAN po prostu grasz samemu.To ostrzeżenie dotyczy chyba tylko pingu który konsola zarejestrowała.Na konsoli jest niby napisane że po zrestartowaniu servera z poziomu listen server wejdzie na dedyka ale spróbuj wpisać w konsole nazwe procesu gry czyli to chyba było wawmp.exe +set dedicated 2 i zobacz co pokaże. Co do portów wejdź w routher i odblokuj te porty UDP: 3074, 3075, 3478, 3479, 20500, 20510 pewnie część z nich próbowałeś odblokować albo odblokuj je z poziomu firewalla tu masz mój stary poradnik akurat tylko do 2portów ale jest ta sama zasada Klik .Zobacz jeszcze czy w opcjach routhera masz zakładkę NAT bo u mnie mogę to odblokować klikając "activated".Na koniec łap tutaj poradnik do portów z tej części gry na wszystkie systemy może ci pomoże.

Opublikowano

Teoretycznie powinno zadziałać wpisanie /rcon quit ale wątpię w to bo nie masz pliku serverowego. Spróbuj wpisać wawmp.exe +set dedicated 2 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster 1 +set sv_maxclients 3 +exec server.cfg Tylko teraz jest problem bo potrzebujesz server.cfg ten znalazłem w necie Jeszcze Tutaj masz filmik jak postawić dedyka i musisz tam edytować plik .exe od multiplayer. Już brakuje mi pomysłów jak to uruchomić ale pisz co ci tam wyskoczy.

Opublikowano

W tej konsoli co zdjęcie wkleiłem? Jak wpisuje codwawmp.exe bo taka nazwe ma plik to wyskakuje unknown command czy cos takiego

Opublikowano

Tak, w tej konsoli wpisz te komendy,jak nie działa z codwawmp to bez tego. Jeśli by nie działało wpisuj to do konsoli z poziomu gry.

Opublikowano

Jak wpisuje to konsoli to mam coś takiego:

set dedicated 2 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster 1 +set sv_maxclients 3
'2 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster 1 +set sv_maxclients 3' is not a valid value for dvar 'dedicated'
  Domain is one of the following:
   0: listen server
   1: dedicated LAN server
   2: dedicated internet server
dedicated is read only.

Opublikowano

W takim razie idz na dysk gdzie masz coda wejdź w jego folder stwórz kopie pliku mp.exe następnie edytuj ścieżkę pliku na C:\Activision\CODWAW\codwawmp.exe +set dedicated 2 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster "1" +set sv_maxclients 2 +exec server.cfg po prostu dodaj te komendy i stwórz plik serverowy cfg o tej nazwie. Na koniec włącz coda za pomocą tego skrótu wybierz coopa stwórz server itp i wpisz w konsole +set dedicated 2 jak cie pokaże że jest read only albo inny error to chyba skończą mi się pomysły :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...