Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Call of Duty] Odblokowanie Nat'u

RyXeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiele osób ma problem z Natem ponieważ jest zamknięty lub ograniczony i blokuje możliwość Hostowania więc w tym poradniku pokażę jak odblokować porty dla wszystkich części Call of Duty.

1.Na samym początku wchodzimy w nasz routher i próbujemy odnaleźć zakładkę NAT jeśli ją posiadamy i zaznaczamy Activated/Save.

2.Następnie otwieramy start i wyszukujemy "Sieć" dalej wyszukujemy w Infrastruktura sieci, nasz routher,klikamy prawym przyciskiem myszy i przechodzimy do właściwości.

3.Klikamy Ustawienia-Dodaj.W opis usługi piszemy COD.

4.Podajemy nasze ip.Możemy je odczytać wpisująć w cmd "ipconfig"

5.W następnej rubryce wpisujemy 3074 i zaznaczamy UDP, na dole to samo i zatwierdzamy.

W tym momencie nasz Nat powinien być otwarty.Jeśli nadal byłyby problemy warto dodać jeszcze kilka portów 3075 i 3076 zaznaczając opcję UDP.

Mam nadzieję że poradnik będzie pomocny.W razie problemów proszę pisać!

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

A czy odblokowywałeś porty które są przypisane do poszczególnych części?Możesz je znaleźć na stronie activision.Wiem że na pewno takowe istnieją do MW3 ale nie wiem jak z innymi częściami.Porty podane w poradniku są ogólnymi z których korzysta call of duty

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na [Call of Duty] Odblokowanie Nat'u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...