Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop gamingowy

Sw4NkY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym kupic laptop gamingowy, ale mam pewien problem... Otoz chodzi mi o procesor i karte graficzna. 

https://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-msi-gl62-6qf-1495xpl,id-767421 

Taki by mi w zupelnosci wystarczyl, ale jak to ja, znalazlem identyczny model lecz z 2 rdzeniami procesora. Tutaj pytanie. Duza bedzie roznica z tymi 2 rdzeniami? Odpale na 2 Wieska 3 na minimalnych z 30 fps? 

Kolejne pytanie. Karta GF geforce 940-960mx. Idzie grac na niej w produkcje pokroju wiedzmina? Dodam, ze jest do niej dolaczona karta intel hd graphic, czyli mamy 2 karty a w modelu na gorze jedna. Dodam, ze lapek z 940mx mialby takie same podzespoly, ale 4 rdzenie zamiast 2. Oczywiscie w kazdym modelu 8 gb ramu jest.

Opublikowano

Różnica jest spora, z tym że ten laptop jest kompletnie nie opłacalny na dzisiejsze czasy.

Wydajniejsze w tej samej cenie Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/8GB/1TB FHD GTX1050
Matryca FULL HD IPS matowa, wygodna podświetlana klawiatura, procesor 4 rdzeniowy 7 generacji Kaby Lake, dobre głośniki od Harman (firma od JBL), USB Typu C, bardzo dobrze rozmieszczone porty, miejsce na dysk SSD M2 PCIe NVMe.

Ewentualnie MSI GV62 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...