Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prezent dla koleżanki?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To forum to raczej słabe miejsce na takie pytanie, ale co mi tam ;)

Sprawa wygląda następująco: za jakiś czas moja koleżanka (może gf in future) ma urodziny, ale niestety nie wiem co mógłbym jej kupić. Z nią jest trochę ciężko bo:

1. Nie lubi nosić biżuterii (ma jedynie jakiś skromny naszyjnik, bransoletkę i zegarek)
  2. Nie przepada za słodyczami (więc coś słodkiego też odpada)
  3. Kwiaty - nie.
  4. Perfumy - ma dużo.
  5. Kosmetyki - powiedziałem jej, że jest równie ładna naturalnie co po mejkapie, więc dziwnie by było jakbym jej teraz jakąś paletę (czy co to tam jest) kupił xD

Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

Na prezent nie chcę wydawać jakiejś dużej kwoty, myślę, że coś koło 100zł, bo to jeszcze tylko koleżanka, nie chcę, żeby to wyglądało tak, jakbym chciał ją przekupić czy coś.

Da rade za taką kwotę kupić coś sensownego?

Opublikowano

Stanowczo odradzałabym kupowania torebek/ubrań, bo zapewne nie trafisz w jej gust i pewnie wyjdzie na to, że się nie postarałeś. Napisałeś nam tylko czego na pewno nie chce, ale nie wspomniałeś o jej zainteresowaniach. Potencjalnych prezentów jest wiele, ale ciężko dobrać do osoby, o której nic nie wiemy. Mimo wszystko kilka propozycji ode mnie:

- słuchawki; happy plugs ma ładne, srebrne/złote słuchawki do stówki,

- książka lub zestaw np. trylogii książek, ale musiałbyś wiedzieć, czy to ma szansę jej podpasować,

- zestaw lakierów hybrydowych, aczkolwiek tylko pod warunkiem, że takowych używa - a jest taka szansa, bo sporo kobiet aktualnie z nich korzysta,

- trochę "lepsza" kosmetyczka/portfel,

- zestaw w stylu kubek + herbata/kawa/czekolada, pełno takich w pewnym serwisie na a.

Jeśli żadna z tych propozycji do Ciebie nie trafia to daj znać, ale miło byłoby, gdybyś napisał o niej coś więcej - wtedy może łatwiej byłoby wpaść na to, w jakim kierunku iść.

Opublikowano

Możesz jej kupić jakiś fajny case, np. świąteczny, do tego jakiś ciekawy zestaw typu szampon, sól/olejek do kąpieli ? xD Kobiecie trudno jest dogodzić i musisz do tego przywyknąć, bo tak będzie jeszcze przez całe twoje życie. (a jak będziesz próbował być kreatywny i dać coś unikalnego to możesz nie trafić w jej gust i jeszcze pogorszyć swoją sytuację) Ew. jeśli lubi czytać to jakąś fajną książkę, pogadaj z nią, dowiedz się coś o niej.. Ostatecznie zawsze możesz jej kupić kapcie. Bo najlepszym wyjściem jest kupieniem czegoś ogólnego, coś takiego, co wiesz, że na pewno jej się przyda/spodoba jak każdej kobiecie. A jak znasz więcej konkretów, to możesz jej kupić coś specjalnego. PS. Sądzę, że z futrzanych kapci by się ucieszyła :D 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

@Aive, no nie wiedziałem, że to może być aż tak trudne...

Jakieś tam słuchawki ma, jakieś książki co jakiś czas czyta, ale jaki to gatunek to nie mam pojęcia, paznokcie robi jej ktoś tam, sama nie próbuje, co do tego portfelu to mi osobiście jej portfel się nie podoba, ale skoro go używa to jej chyba tak, a ten zestaw jakoś tak średnio mi podchodzi.

W sumie to jeszcze ciężko mi ją opisać. Wiem, że na pewno ucieszyłaby się z czegoś z jej ulubionym artystą, ale płyty już ma, a ciuchy trudno dostępne więc lipa. Jestem też w 100% przekonany, że uwielbia swoje zwierzątko, ale to chyba średnia informacja, bo prezent ma być dla niej, a nie zwierzaka.

W sumie to myślałem, czy by jej nie kupić jakiejś czapki i rękawiczek na zimę (co prawda też ma, ale tak jak w przypadku portfela, nie podobają mi się xD), nie chodzi mi tu o jakieś typowe, tylko np jakaś czapka z uszami, albo pomponami razy dwa, czy rękawiczki z tą przegrodą (czy jak to tam nazwać) na 4 palce razem + 1 osobno. Może się jej spodoba i założy chociaż raz :D 

Gdzie mógłbym kupić takie coś w zestawie albo chociaż pasujące do siebie? 

Opublikowano
49 minut temu, Ramzes. napisał:

@Aive, no nie wiedziałem, że to może być aż tak trudne...

Jakieś tam słuchawki ma, jakieś książki co jakiś czas czyta, ale jaki to gatunek to nie mam pojęcia, paznokcie robi jej ktoś tam, sama nie próbuje, co do tego portfelu to mi osobiście jej portfel się nie podoba, ale skoro go używa to jej chyba tak, a ten zestaw jakoś tak średnio mi podchodzi.

W sumie to jeszcze ciężko mi ją opisać. Wiem, że na pewno ucieszyłaby się z czegoś z jej ulubionym artystą, ale płyty już ma, a ciuchy trudno dostępne więc lipa. Jestem też w 100% przekonany, że uwielbia swoje zwierzątko, ale to chyba średnia informacja, bo prezent ma być dla niej, a nie zwierzaka.

W sumie to myślałem, czy by jej nie kupić jakiejś czapki i rękawiczek na zimę (co prawda też ma, ale tak jak w przypadku portfela, nie podobają mi się xD), nie chodzi mi tu o jakieś typowe, tylko np jakaś czapka z uszami, albo pomponami razy dwa, czy rękawiczki z tą przegrodą (czy jak to tam nazwać) na 4 palce razem + 1 osobno. Może się jej spodoba i założy chociaż raz :D 

Gdzie mógłbym kupić takie coś w zestawie albo chociaż pasujące do siebie? 

Te rękawiczki są ładne, ale strasznie niepraktyczne. Pomysł z jakimś nietypowym motywem jest natomiast jak najbardziej okej. (; Tak naprawdę w większości sieciówek coś znajdziesz, możesz szukać w H&M, Pull&Bear, Reserved, Bershce i wielu, wielu innych - wystarczy przejść się do galerii. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...