Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Dodanie restrykcji do klubików

Gość

Ankieta dot. restrykcji klubów i klubowiczów  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za wprowadzeniem restrykcji ilości klubów na osobę

• Tak, uważam że jedna osoba nie powinna być właścicielem więcej niż jednego klubu. [Tak, jeden klub na osobę]
    • Tak, uważam że jedna osoba powinna mieć ograniczoną ilość klubów. [Tak, X klubów na osobę]
    • Nie, uważam że liczba klubów na osobę nie jest dobrym pomysłem na restrykcję. [Nie, nielimitowana ilość klubów na osobę]
  2. 2. Czy jesteś za wprowadzeniem autousuwania klubów, które mają małą aktywność lub ilość klubowiczów?

• Tak, uważam iż kluby, które mają tylko założyciela powinny być po jakimś czasie autousuwane. Najlepiej po tygodniu. [Tak, tydzień, usuwanie klubów, które mają tylko lidera]
    • Tak, uważam iż kluby, które mają tylko założyciela powinny być po jakimś czasie usuwane. Najlepiej po miesiącu. [Tak, miesiąc, usuwanie klubów, które mają tylko lidera]
    • Tak, uważam iż kluby, które nie tworzyły kontentu i/lub nie miały migracji członków (po prostu brak jakiejkolwiek aktywności) powinny być autousuwane po tygodniu. [Tak, tydzień, usuwanie klubów, które nei są aktywne]
      0
    • Tak, uważam iż kluby, które nie tworzyły kontentu i/lub nie miały migracji członków (po prostu brak jakiejkolwiek aktywności) powinny być autousuwane po miesiącu. [Tak, miesiąc, usuwanie klubów, które nei są aktywne]
    • Nie, uważam iż jakiekolwiek autousuwanie klubów nie będzie dobrym pomysłem.
  3. 3. Czy jesteś za tym, aby zakładanie klubów miało ograniczenie postowe, czasowe (czas od rejestracji) lub rangowe?

• Tak, userzy z parasolką nie powinni mieć dostępu do zakładania klubów. [Tak, od rangi members]
    • Tak, kluby powinny móc być zakładane od 500 postów i rangi ProUsera. [Tak, od ProUsera/500 postów]
    • Tak, kluby powinny móc być zakładane od 800 postów i rangi Postmakera. [Tak, od Postmakera/800 postów]
    • Tak, kluby powinny móc być zakładane przez użytkowników, którzy mają 100 postów. [Tak, od 100 postów]
    • Tak, kluby powinny móc być zakładane przez użytkowników bez parasolki, którzy mają 100 postów. [Tak, od 100 postów i rangi Members (bez parasolki)]
      0
    • Tak, jestem za wprowadzeniem tego typu ograniczenia. Nie ma odpowiedzi na to pytanie, które mi odpowiada, więc zaznaczam tą odpowiedź, która jest równoznaczna z odpowiedzią "INNE" - w poście napiszę swoją wersję.
      0
    • Nie, uważam iż takie restrykcje są niepotrzebne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem za wprowadzeniem restrykcji do zakładania klubów. Wyobraźcie sobie, ile ich może być, a interfejs przeglądania nie jest jakiś super ciekawy. Jeżeli ma tych klubów być ponad tysiąc to jednak ta liczba jest troszkę za duża.

Poniżej podaję wszystkie możliwe restrykcje, wybierzcie te, które Wam odpowiadają:

• Limit X klubów na osobę.
  • Autousuwanie klubów, które mają mniej niż X użytkowników i/lub zerową aktywność od Y czasu (dni/tygodni/miesięcy).
  • Możliwość zakładania klubów od X postów lub Y rangi (np od ProUsera w górę).

Pamiętajcie o wyrażeniu zdania w komentarzach oraz do zagłosowania w ankiecie. Pamiętajcie, że każde tysiąc pustych, zbędnych klubów to tysiąc klubów, które znajdują się w bazie danych, jej rozmiar się powiększa.

Opublikowano

uważam iż jakiekolwiek autousuwanie klubów nie będzie dobrym pomysłem.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Kluby niedawno zostały wprowadzone, więc według mnie nie ma potrzeby wprowadzania jakichkolwiek ograniczeń. Jeśli będzie powstawało co raz więcej tych klubów to ograniczenia powinny a nawet muszą zostać wprowadzone. 

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...