Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia się nie włącza

davdog00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,
mam taki problem, że odpalam Tibię, ona się w procesach pojawia, ale żadne okno się nie pojawia. Ani z grą, ani z żadnym błędem. Jak grę próbuję odpalić kilkukrotnie, to kilka procesów też się pojawia. Próbowałem restart kompa, reinstall gry i próba zainstalowania gry na pendrivie. Skutki te same. Szukałem odpowiedzi na problem w google, ale jedyne wyniki jakie znalazłem, to takie z roku 2011, a jedynym dla nich rozwiązaniem, to format systemu, który mnie za bardzo nie interesuje. Rejestr czyściłem też CCleanerem, ale nie zmieniło to reakcji programu w żaden sposób.
Czy ktoś miał podobny problem? Jeśli tak, to w jaki sposób poradziliście sobie z tym problemem?

Dodam, że własnie pobieram Windowsa, spróbuję z wirtualki odpalić i pobrać na niej Tibię, może to zadziała. 

Pozdrawiam.

Pomogłem? Daj lajka! Z góry dzięki!

Opublikowano
4 minuty temu, rafaeru napisał:

Mówisz o Tibi 11 ? Czy jakiejś starszej wersji pod ots ?

Mówię o real tibii 11 :D Zapomniałem dodać :P 

Opublikowano

Masz kompa stacjonarnego czy laptopa bo mi np. bardzo psuła się grafika jak odpalałem na lapku na zintegrowanej karcie graficznej a jak na normalnej to normalnie wszystko śmiagło. 

Jeszcze możesz spróbować klasycznego odpalenia jaka administrator może podziała albo w trybie zgodności z jakimś windowsem.

Opublikowano
1 minutę temu, rafaeru napisał:

Masz kompa stacjonarnego czy laptopa bo mi np. bardzo psuła się grafika jak odpalałem na lapku na zintegrowanej karcie graficznej a jak na normalnej to normalnie wszystko śmiagło. 

Jeszcze możesz spróbować klasycznego odpalenia jaka administrator może podziała albo w trybie zgodności z jakimś windowsem.

Mam laptopa - Thinkpad W520. Próbowałem i różne tryby zgodności i jako admin :P Nic nie pomogło. Dodam, że parę dni temu działało, ale samo przestało działać. 

Opublikowano
50 minut temu, rafaeru napisał:

A jak odinstalowywałeś Tibie to usuwałeś folder Tibia z %appdata% ?

Może jakoś ci się tam ustawienia pobugowały i dlatego się nie odpala.

tak,, usuwałem :/

Opublikowano

Jaki system?Instaluj wszystkie możliwe aktualizacje windowsa biblioteki, net framework wszystko co się da Tibia 11 jest h*jow* zrobiona i jak nie masz czegokolwiek to ci nie odpali a Cipsoft nie pomoże bo oni sami nie wiedzą jakie ma wymagania ta gra.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
4 godziny temu, RyXeL napisał:

Jaki system?Instaluj wszystkie możliwe aktualizacje windowsa biblioteki, net framework wszystko co się da Tibia 11 jest h*jow* zrobiona i jak nie masz czegokolwiek to ci nie odpali a Cipsoft nie pomoże bo oni sami nie wiedzą jakie ma wymagania ta gra.

Dobrze wiedzieć, zaraz spróbuję coś instalować, ticket oczywiscie zostal przeze mnie wyslany do CipSoftu, ale nie odpisują. Zaraz dam edita, jak posprawdzam aktualizacje i zainstaluje frameworka najnowszego

@EDIT

Zainstalowałem jedną aktualizację do windowsa, która wyszła niedawno i najnowszego frameworka, reboot komputera, usunąłem folder z grą, przeczyściłem rejestr ccleanerem i zainstalowałem grę na nowo - wszystko działa jak należy. Dzięki wielkie RyXeL :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...